Μπαμπανέτσα λαμιώτικη! Σκέτη απόλαυση!

Εδώ ο τραχανάς γίνεται καλαμποκάλευρο και το κολοκύθι χόρτα.
1'

Η μπαμπανέτσα αυτή -αλλιώς ρουμελιώτικη καλαμποκόπιτα δίχως φύλλο- νοστιμίζει ιδιαίτερα αν τα χόρτα είναι διάφορα με λίγο παραπάνω σπανάκι και από κει και πέρα σέσκουλα, παπαρούνες, καυκαλίθρες και μυρώνια. Συμπληρώνεις ένα-δύο πράσα, δύο μέτρια ξερά κρεμμύδια, άνηθο και δυόσμο.
Υλικά

χόρτα άγρια: 1 ½ κιλό
φέτα σκληρή: 400 γρ.
λάδι: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
καλαμποκάλευρο: 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
αλάτι: 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα με το μαχαίρι τους προσθέτετε λίγο αλάτι και τα τρίβετε με τα χέρια σας. Τα στύβετε καλά για να φύγουν τα υγρά τους.
Τρίβετε τη φέτα σε κομματάκια και τη ρίχνετε μέσα στα χόρτα μαζί με το πιπέρι. Αλείφετε με λάδι το ταψί, κάνετε ένα σφιχτό χυλό με δυόμιση ποτήρια καλαμποκάλευρο, ένα ποτήρι λάδι, λίγο αλάτι και νερό.

Απλώνετε τη ζύμη στο ταψί και κάνετε γύρω γύρω κόθρο με τα δάκτυλά σας ώστε να μην ακουμπάνε τα χόρτα στο ταψί. Προσθέτετε τα χόρτα, τα πατάτε και ρίχνετε το μισό ποτήρι λάδι. Κοσκινίζετε πάνω από τα χόρτα το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο ίσα ίσα να μη φαίνονται.
Mε λίγο νερό και το υπόλοιπο λάδι ραντίζετε το αλεύρι ώστε να βραχεί καλά. Ψήνετε για 60' στους 200 – 220°C.