Συνταγματικό δικαίωμα να ντύνεσαι Άγιος Βασίλης

Συνταγματικό δικαίωμα να ντύνεσαι Άγιος Βασίλης
1'

Το SantaCon ξεκίνησε ως flahmob το 1994 από το Σαν Φρανσίσκο. Μέσω των social media εκατοντάδες κόσμου ντύθηκαν Αγιοι Βασίληδες και διασκέδασαν μέχρι τελικής πτώσης. Το SantaCon από τότε εξαπλώθηκε με συνάξεις αγιοβασίληδων σε Μόναχο Τελ Αβίβ, Τορόντο, Πεκίνο και φυσικά σε δεκάδες πόλεις της Αμερικής.

Ποιό είναι το πρόβλημα θα πείτε. Οτι η σύναξη ένεκα του άφθονου αλκοόλ παρεκτρέπεται. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για μεθυσμένους που προκαλούν ζημιές, ξερνάνε σε αυλές και κοινόχρηστους χώρους. Στη Νέα Υόρκη το SantaCon συγκέντρωσε πέρυσι 30.000 άτομα. Ολα αυτά μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Επειδή όμως έχει να αντιμετωπίσει την μήνυ των κατοίκων για τα περσινά έκτροπα, αποφάσισε φέτος να προσλάβει ένα δικηγόρο που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο στόχος είναι να υπερασπιστεί το θεμελιώδες δικαίωμά τους να ντύνονται Αγιοι Βασίληδες. Βασιζόμενοι στο πρώτο άθρο του αμερικανικού συντάγματος που αφορά την ελευθερία έκφρασης. Ο δικηγόρος Norman Siege, chief counsel του New York Civil Liberties Union θα υπερασπιστεί το δικαίωμά τους να συγκεντρωθούν χωρίς να τους παρενοχλήσει η αστυνομία ή να συλληφθούν.
Βέβαια ήδη οι κάτοικοι πολλών περιοχών έχουν βάλει ταμπέλες στους δρόμους με την ένδειξη Keep Out και πολλά μπαρ έχουν συμφωνήσει να μη σερβίρουν τους Αγιους Βασίληδες. Στο παιχνίδι έχουν μπει και δημοτικά συμβούλια τα οποία έχουν απαγορεύσει την εκδήλωση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή