Έμεινε στην Ιστορία ως «Ο Λευκός Θάνατος» - Διαβάστε γιατί… (photos)

Αυτός ο χαμογελαστός στρατιώτης είναι ο Simo Hayha.
Έμεινε στην Ιστορία ως «Ο Λευκός Θάνατος» - Διαβάστε γιατί… (photos)
1'

Υπηρέτησε ένα χρόνο στον Φινλανδικό στρατό και ήταν διακεκριμένος σκοπευτής. Κατά την διάρκεια του πολέμου (1930-1940) με την Ρωσία, επαναστρατολογήθηκε για να βοηθήσει την χώρα του. Πολεμούσε μέσα σε δάσος με θερμοκρασίες -20 μέχρι -40 βαθμούς Κελσίου.

Άρχισε να σκοτώνει Ρώσους στρατιώτες και μόνος σκότωσε πολλούς. Όταν μαθεύτηκε ότι ένας άνθρωπος σκότωσε τόσα στρατεύματα, του έβγαλαν το παρατσούκλι ‘Ο λευκός θάνατος’ επειδή φορούσε λευκό καμουφλάζ.

Οι Ρώσοι οργάνωσαν ομάδες εργασίας για να τον εξοντώσουν αλλά όλοι σκοτώθηκαν. Τότε έστειλαν ομάδα ελεύθερων σκοπευτών εκπαιδευμένων να σκοτώνουν άλλους ελεύθερους σκοπευτές αλλά ο Simo τους σκότωσε όλους. Φοβούμενοι για την απώλεια και άλλων στρατιωτών τους, οι Ρώσοι βομβάρδισαν την περιοχή αλλά ο Simo ξέφυγε με λίγες μόνο ζημιές στο σακάκι του.

Τελικά μια σφαίρα έσκισε το σαγόνι του και σχεδόν άνοιξε το κεφάλι του στην μέση. Μεταφέρθηκε από Φιλανδό στρατιώτη στο νοσοκομείο όπου ήταν σε κόμμα μια εβδομάδα και ξύπνησε με την είδηση του τέλους του πολέμου.

Σκότωσε επιβεβαιωμένα 505 στρατιώτες και είναι ο πιο ικανός σκοπευτής στην ιστορία.

Πιστεύεται ότι ο τελικός αριθμός αυτών που σκότωσε είναι μεγαλύτερος καθώς χρησιμοποιούσε SMG.

Για να μην βλέπει την αναπνοή του ο εχθρός, είχε συνεχώς χιόνι στο στόμα του.

Ο «Λευκός Θάνατος» ακόμη και σήμερα είναι το πιο φοβερό παρατσούκλι.

Πηγή: tilestwra

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή