«Symposio @ Ark»: Το φεστιβάλ που φέρνει τη βραβευμένη τοπική ελληνική κουζίνα στην Αθήνα
Το φεστιβάλ που διοργανώνουν το Ark και το Αθηνόραμα υμνεί τις καλύτερες όψεις της ελληνικότητας με τοπική σφραγίδα, μέσα από έντεκα διαφορετικά μενού όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία και το συναίσθημα την τεχνική.
Έντεκα βραβευμένοι σεφ, έντεκα εμβληματικά εστιατόρια και ταβέρνες, έντεκα μεγάλα ραντεβού της ελληνικής κουζίνας: το Symposio at Ark συγκεντρώνει στην Αθήνα σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και αποτυπώνει μερικά από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της ελληνικής μαγειρικής σκηνής. Το εστιατόριο «Ark» και το αθηνόραμα φέρνουν 11 βραβευμένα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα.
Το «Symposio at Ark» μετά από δύο άκρως επιτυχημένες και sold out βραδιές, συνεχίζει δυναμικά τις γαστρονομικές του συναντήσεις με το εστιατόριο «On the Verandah», το καλύτερο εστιατόριο των Σπετσών. Ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός με το ώριμο ταλέντο του, υπογράφει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού και φέρνει μαζί του στην Αθήνα το καλύτερο πιάτο του, τη «Ζωή του κόκορα».
Κλείσε τραπέζι online στο www.symposioatark.gr, και απόλαυσε το εμβληματικό μενού από το «On the Verandah», γνώρισε από κοντά τον σεφ και μάθε τα πάντα για την κουζίνα του, με την παρέα γευσιγνώστη/δημοσιογράφου από το αθηνόραμα.
Το μενού που θα απολαύσουμε:
To καλωσόρισμα του σεφ
Τομάτες & Φράουλες
φέτα, ρόκα, αβοκάντο, πιπεριά Φλωρίνης
Ορεκτικό
Χτένια με τζατζίκι
αγγούρι, γιαούρτι, λεμόνι, μαύρο σκόρδο
Κυρίως
Η ζωή του κόκκορα
καλαμπόκι, τρούφα, στάρι, αυγό
Επιδόρπιο
Σοκολατίνα
Προπύρα Σπετσών, φυστίκι, αμύγδαλο, ελιά, λεμόνι