Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος σκορδαλιά
#tsoulotip: Σε περίπτωση που έχουμε πάρει παστό μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζουμε βάζοντάς τον σε ένα μπολ με νερό να τον καλύπτει με μισή κουταλία του γλυκού αλάτι. Αλλάζουμε κάθε 3 ώρες το νερό. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε για 1 μέρα.
![Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος σκορδαλιά](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2020/03/24/tsoulis.jpg?t=MAI47ayseV_YPT_r6nV2vg)
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. μπακαλιάρο, χωρίς κόκκαλα και χωρίς δέρμα
Αλεύρι, γ.ο.χ. για το πασπάλισμα του μπακαλιάρου
Αλάτι
Για το κουρκούτι:
500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 ml αναψυκτικό σόδα
330 ml μπύρα, ξανθιά
2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
Αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σκορδαλιά:
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
200 ml ελαιόλαδο
5-6 σκ. σκόρδο
1 μικρό κομμάτι από την ουρά του μπακαλιάρου
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
Σχετικές ειδήσεις
Trending
![Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κατάθεση ψυχής από την Εθνική – Τι περιμένει για να περάσει στους «8»](https://img.bbmd.gr/img/500/max/90/2024/08/02/59cb01e6-giannis-antetokounmpo-(2).jpg?t=JQM4l8-z0O46dcIXSxccsw)
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή