Κι όμως, αυτή η δασκάλα νηπιαγωγείου έχει πάνω από 80.000 μαθητές - Πώς τα κατάφερε

Γονείς και παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία το μάθημά της.
facebook
3'

Η Megan Jessens, μητέρα δύο παιδιών, δεν φανταζόταν ότι τα μαθήματα που παρουσιάζει στο διαδίκτυο για παιδιά νηπιαγωγείου θα είχαν τόσο μεγάλη απήχηση.

Για την ακρίβεια δεν πίστευε ποτέ ότι θα τα παρακολουθούσαν στο Facebook πάνω από 80.000 μαθητές!

Πολλοί γονείς αναζητούσαν τρόπους να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και φαίνεται ότι τα μαθήματα της συγκεκριμένης δασκάλας ήταν μια καλή λύση.

Η Megan Jessens είναι η δημιουργός του γκρουπ στο Facebook , Miss Camp Megan's Kindergarten, όπου καθημερινά από το σπίτι της στο Lake Bluff στο Ιλλινόις παραδίδει μαθήματα σε παιδιά νηπιαγωγείου. Τα πρωινά μαθήματα, διάρκειας μιας ώρας, περιλαμβάνουν διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με λέξεις και αριθμούς που εμπνεύστηκε από τις δύο κόρες της, ηλικίας 4 και 6 ετών.

«Είμαι υπέρμαχος της ρουτίνας», δήλωσε η Megan Jessens στο Good Morning America. «Επειδή έχω δύο παιδιά γνώριζα ότι η καθημερινότητά μας με τα νέα δεδομένα θα ήταν καλύτερη αν είχαμε μια πρωινή ρουτίνα. Κάτι τέτοιο δεν βοηθά μόνο τις κόρες μου αλλά και εμένα».

Πολλοί ήταν οι γονείς σε πολλές χώρες που αιφνιδιάστηκαν με τη διακοπή των μαθημάτων και την εξ αποστάσεως διδασκαλία που δεν λειτούργησε αποτελεσματικά σε όλες τις περιοχές.

Η Megan Jessens αποφάσισε λοιπόν να παρουσιάσει διαδικτυακά μαθήματα μέσα από την σελίδα της στο Facebook .Ξεκίνησε με 15.000 άτομα στην ομάδα της και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τους 87.000 μαθητές ! Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Facebook που δημιουργήθηκαν μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Φαίνεται ότι η πρώην δασκάλα νηπιαγωγείου και τώρα βοηθός προσχολικής ηλικίας κατάφερε να καλύψει εν μέρει το κενό του σχολείου παρέχοντας στους γονείς και τα παιδιά μια αίσθηση κανονικότητας σε μια δύσκολη και άνευ προηγουμένου περίοδο.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Good Morning America, τώρα περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι στρέφονται προς τις εκατομμύρια ομάδες του Facebook που είναι αφιερωμένες σε κάθε θέμα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Για παράδειγμα , μόνο στις ΗΠΑ, περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν σε ομάδες υποστήριξης του COVID-19 στο Facebook.

Στις έξι εβδομάδες από τότε που ξεκίνησε τα διαδικτυακά μαθήματα, η Jessens είπε ότι δεν έχει λάβει αρνητικά σχόλια.

«Τα παιδιά φαίνεται ότι ανυπομονούν για το μάθημα και παράλληλα οι γονείς σε αυτό το διάστημα μπορούν να εργαστούν από το σπίτι ή να βοηθήσουν τα μεγαλύτερα παιδιά καθώς τα μικρότερα απασχολούνται αλλά και μαθαίνουν», ανέφερε η Megan Jessens.

Η ίδια σκοπεύει να συνεχίσει τα μαθήματα μέσω διαδικτύου μέχρι το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.

Ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να πιστέψει την τεράστια απήχηση που έχουν τα μαθήματά της ίσως γιατί θεωρούσε ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν μια ρουτίνα.

«Σηκωνόμαστε, ντυνόμαστε και πηγαίνουμε στην τάξη. Είναι η αφετηρία για το υπόλοιπο της ημέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά αποδεικνύοντας πόσο σημαντικό είναι για το παιδί να έχει ένα πρόγραμμα.