Σουφλέ με σπανάκι και φέτα - Ό,τι πιο νόστιμο θα φτιάξετε σήμερα
Μια τέλεια συνταγή με 230 θερμίδες ανά μερίδα.
Αγοράστε τα 12 υλικά που θα χρειαστείτε, αφιερώστε 75 λεπτά από τον χρόνο σας για να το φτιάξετε και φτιάξτε το απόλυτο σουφλέ σπανάκι για εσάς, τους φίλους σας ή την οικογένειά σας.
Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 2 κ.τ.σ τριμμένη φρυγανιά
- 8 κούπες φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 1/2 κούπες γάλα
- 1/3 κούπας άμυλο καλαμποκιού
- 2 μεγάλους κρόκους αβγών
- 1/2 κούπα τριμμένη φέτα
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 6 ασπράδια αβγών
Πώς θα το φτιάξετε:
Βάλτε τη σχάρα στη μέση της κουζίνας σας και προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα σκεύος για σουφλέ περάστε με βούτυρο όλη την εσωτερική επιφάνεια και πασπαλίστε παντού με την τριμμένη φρυγανιά (το κάνουμε για να μην κολλήσει το σουφλέ).
Περάστε το σπανάκι από ένα τηγάνι με νερό, αφήστε τα φύλλα να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά. Έπειτα περάστε τα από ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να στεγνώσουν πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2-4 λεπτά. Έπειτα προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς, για περίπου δύο λεπτά.
Ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι τη μια κούπα γάλα. Στο άλλο μισό γάλα βάλτε το άμυλο, διαλύστε το καλά και ρίξτε το μείγμα στο ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. 2-3 λεπτά είναι αρκετά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Προσθέστε τους κρόκους (έναν τη φορά) και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε μέσα στο μείγμα με το γάλα το σπανάκι και την τριμμένη φέτα, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπήστε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ τα ασπράδια αβγών μέχρι να αφρίσουν. Βάλτε λίγο αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να είναι μια ομοιόμορφη και σταθερή μαρέγκα.
Βάλτε το ένα τρίτο των ασπραδιών στο μείγμα με το σπανάκι και ανακατέψτε ελαφρά. Βάλτε το μείγμα με το σπανάκι μέσα στα 2/3 της μαρέγκας, ανακατέψτε προς μια φορά με μια πλαστική σπάτουλα και βάλτε το μείγμα στο σκεύος που έχετε ήδη ετοιμάσει στην αρχή.
Ψήστε το σουφλέ μέχρι να φουσκώσει και μέχρι να «σκάσει» στην αρχή. 35 με 40 λεπτά είναι αρκετά. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε το όσο είναι ζεστό.