4 tips για να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις στις εκπτώσεις

Τα θέλεις, αλλά μήπως δε χρειάζονται;

4 tips για να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις στις εκπτώσεις
1'

Όταν έρχονται οι εκπτώσεις, τα πράγματα είναι δύσκολα. Το μυαλό θολώνει. Τα θέλεις όλα. Δεν ξέρεις γιατί, αλλά, ξαφνικά, πράγματα που μέχρι πριν δεν είχες καν σκεφτεί τώρα γίνονται βασική ανάγκη. Πας, τα αγοράζεις και, τελικά, δεν τα φοράς.

Για να τα αποφύγεις αυτά, πρέπει να σκεφτείς κάποια βασικά πράγματα πριν πας για ψώνια και βάλεις στο καλάθι σου όσα υπάρχουν στο ράφι. Ας μη μιλήσουμε για τις περιόδους εκπτώσεων που παίρνεις πραγματικά ό,τι βρεις μπροστά σου.

1. Χρειάζεσαι όντως κάτι τέτοιο; Ό,τι και αν είναι αυτό που θες να αγοράσεις πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά αν το χρειάζεσαι.

2. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις. Για παράδειγμα, αν κάτι σου καρφωθεί στο μυαλό, μην τρέξεις αμέσως να το πάρεις. Σκέψου το πρώτα μια-δύο φορές.

3. Απόφυγε να αγοράζεις ρούχα που είδες σε κάποια διαφήμιση ή που φορούσε μια φίλη σου. Είναι ωραίο να έχεις στην ντουλάπα σου μοδάτα ρούχα, παρόλα αυτά, τα θέλεις όντως; Σου ταιριάζουν ή απλά θες να τα αγοράσεις για να νιώσεις μοδάτη και εσύ;

4. Ωραίο το shopping therapy, ναι, αλλά στις περιπτώσεις που είσαι στενοχωρημένη ή νευριασμένη καλύτερα να κάτσεις σπίτι. Το καταλαβαίνεις και μόνη σου. Απλά θα σε πιάσει η υπερκαταναλωτική σου μανία και θα πάρεις άχρηστα πράγματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή