Καλοκαίρι 2020: Ναι ή όχι στις καλοκαιρινές διακοπές;

Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα συμβουλεύει. 

Καλοκαίρι 2020: Ναι ή όχι στις καλοκαιρινές διακοπές;
1'

Ναι ή όχι στις καλοκαιρινές διακοπές; Ένα καίριο ερώτημα εν μέσω πανδημίας.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Η απειλή του κορονοϊού είναι ακόμα εδώ και οι φόβοι για όλους είναι πολλοί.

«Και αν κλειστούμε και πάλι μέσα το φθινόπωρο με το δεύτερο κύμα που είναι πιθανό να έρθει; Πώς θα βγάλουμε το χειμώνα;». Μερικά ερωτήματα που σίγουρα έχουν περάσει κι από το δικό σας μυαλό.

Ζούμε και σε μία χώρα που μέχρι στιγμής, όχι μόνο τα πήγε πολύ καλά στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά είναι και ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς όσον αφορά την πανδημία. Οι διακοπές αναζωογονούν, γεμίζουν τις μπαταρίες μας, δίνουν έμπνευση και δημιουργικότητα. Πώς λοιπόν να τις απαρνηθούμε κι εμείς οι ίδιοι όταν έχουμε μάθει να χαιρόμαστε και να απολαμβάνουμε το καλοκαίρι μας;

Είναι όμως σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι διακοπές μπορείτε να κάνετε και να χαρείτε όπου κι αν βρίσκεστε, ακόμη και στο σπίτι σας για όσους δεν πάτε κάπου. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε πράγματα που δεν κάνατε τον προηγούμενο καιρό, να δώσετε περισσότερο χρόνο στις ανάγκες σας και να ακούσετε τον εαυτό σας, το σύντροφό σας, τα παιδιά σας…

Ότι κάνετε όμως, να το κάνετε λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις, εκφράζοντας έναν ώριμο εαυτό που νοιάζεται για τους γύρω του, την οικογένεια, τους συνανθρώπους του και όλους όσους τον περιτριγυρίζουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή