Πέντε λόγοι που θα σας κάνουν να αρχίσετε τα κρύα ντους

Μπορεί το κρύο ντους να ακούγεται λίγο «τρομακτικό» αλλά έχει πολλά οφέλη που πρέπει να τα γνωρίζετε.

Πέντε λόγοι που θα σας κάνουν να αρχίσετε τα κρύα ντους
2'

Τα κρύα ντους, είναι σημαντικά για την υγειά μας και υπάρχουν και πέντε αποδεδειγμένα οφέλη.

Ποια είναι αυτά;

1. Φυσική ενέργεια για όλη τη μέρα

Αν δυσκολεύεστε με το πρωινό ξύπνημα και δε μπορείτε να συνέλθετε, ένα κρύο ντους είναι ο, τι πρέπει, καθώς προσφέρει μια φυσική δόση ενέργειας, για όλο το υπόλοιπο της ημέρας. Το σοκ που παθαίνει ο οργανισμός στην πρώτη επαφή με το κρύο νερό, και η βαθιά και γρήγορη αναπνοή που παίρνουμε ως αντίδραση, αυξάνει τη συνολική πρόσληψη οξυγόνου. Αυξάνεται, έτσι, ο καρδιακός παλμός και έχουμε την ενέργεια, που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε τη μέρα

2. Ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος

Το κρύο νερό μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στα όργανα μας, γεγονός που βοηθά στην καταπολέμηση των προβλημάτων της καρδιάς. Επίσης, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να καθαρίσει τις φραγμένες αρτηρίες και βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

3. Μειώνει το στρες

Σύμφωνα με μελέτες, το κρύο ντους αυξάνει τις αντοχές σε στρεσογόνες καταστάσεις. Οδηγεί σε ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και προφέρει καλύτερη υγεία.

4. Καταπολεμά την κατάθλιψη

Κι, όμως, το μπάνιο με κρύο νερό έχει αντικαταθλιπτική δράση. Η επαφή με τα κρύο νερό έχει έντονη επίδραση στους νευρώνες, που στέλνουν ένα κύμα ηλεκτρικών ερεθισμάτων προς τον εγκέφαλο. Μία διαδικασία, που έχει αντικαταθλιπτική δράση, ενώ προσφέρει και ευεξία

5. Αυξάνει την παραγωγή ορμονών

Το κρύο ντους ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την ερωτική διάθεση, καθώς αυξάνει τις αντίστοιχες ορμόνες. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες το κρύο νερό αυξάνει τα ποσοστά του σπέρματος, σε αντίθεση με το ζεστό, που προκαλεί μείωση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή