Μυστικά καθαριότητας για να είναι το σπίτι σας καθαρό

Εφαρμόστε τα παραδοσιακά μυστικά της μαμάς για τέλεια καθαριότητα!
Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash
2'

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους τα ρομπότ σκούπες, οι πολυσφουγγαρίστρες και όλα εκείνα τα gadgeτάκια που υπόσχονται τέλεια καθαριότητα, ξεχάσαμε τα κλασσικά παραδοσιακά μυστικά που είχαμε μάθει από τη γιαγιά και τη μαμά μας.

Ελάτε τώρα, όλοι ξέρουμε ότι αυτά τα ηλεκτρικά gadgets δεν μπορούν να καθαρίσουν τέλεια το σπίτι μας, όπως εκείνες οι συμβουλές καθαριότητας που περνούν από γενιά σε γενιά.

Αυτή την περίοδο (μην ξεχνάτε βρισκόμαστε σε πανδημία) θα πρέπει να καθαρίζετε σχολαστικά το σπίτι σας.

Δείτε 5 μυστικά καθαριότητας που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό.

Ανακυκλώστε τα παλιά ρούχα: Αντί να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας για να καθαρίσετε, προτιμήστε κομμάτια από παλιά μακό μπλουζάκια που θα έχετε κόψει. Μην πετάτε τα φθαρμένα t-shirts που δεν χρειάζεστε, κόψτε τα σε κομμάτια με ένα ψαλίδι και όταν χρειάζεστε κάποιο για να καθαρίσετε πόμολα, τραπέζια, πατώματα και πάγκους, απλά βουτήξτε σε αντισηπτικό καθαριστικό και απολυμάνετε έπιπλα και αντικείμενα.

Καθαρίστε τους κάδους σκουπιδιών: 2 φορές την εβδομάδα, όταν αλλάξετε σακούλα στον κάδο περάστε τους με ένα απολυμαντικό σπρέι, έτσι θα είναι πάντα καθαρός. Ακόμη ένα κόλπο για να μην λερώνετε από τυχόν τρύπιες σακούλες; Να βάζετε 2-3 σακούλες καθαρές τη μία μετά την άλλη. Αν είναι τρύπια η πρώτη δεν θα λερωθεί ο κάδος, αν δεν είναι τρύπια; Απλά θα έχετε μια σακούλα έτοιμη προς χρήση, αμέσως μόλις αφαιρεθεί η γεμάτη.

Χλωρίνη - ο καλύτερός σας σύμμαχος: Ο καλύτερος σύμμαχος καθαριότητας σε αυτή την πανδημία δεν είναι άλλος από τη χλωρίνη. Είναι η μοναδική που μπορεί να εξοντώσει τον ιό, γι' αυτό χρησιμοποιήστε τη. Σφουγγαρίστε το πάτωμά σας, το μπαλκόνι σας και περάστε με διάλυμα χλωρίνης, πόμολα και αντικείμενα που ακουμπάτε εσείς και όλοι όσοι έχουν αρχίσει να έρχονται σπίτι σας μετά τη λήξη της καραντίνας.

Αφήστε τα πιάτα βυθισμένα σε νερό και σαπούνι: Πριν πλύνετε τα πιάτα και τα ποτήρια που χρησιμοποιήσατε (αν δεν έχετε πλυντήριο ή θέλετε απλά να τα πλύνετε γρήγορα στο χέρι) γεμίστε τον νεροχύτη με ζεστό νερό και σαπούνι. Αφήστε να μαλακώσουν οι λεκέδες και έπειτα πλύντε τα σχολαστικά.

Καθαρίστε πριν βγείτε από την πόρτα: Πριν φύγετε από το σπίτι σας για μια βόλτα καθαρίστε το σπίτι σας, πλύντε τυχόν πιάτα που υπάρχουν στον νεροχύτη, βγάλτε τα σκουπίδια να τα πετάξετε όπως θα βγαίνετε και σφουγγαρίστε. Έτσι όταν γυρίσετε θα έχετε καθαρό σπίτι.