Χρήσεις του ρυζιού που δεν γνωρίζατε

Κι όμως το ρύζι κάνει "θαύματα" στην καθαριότητα της κουζίνας.
Photo by Pierre Bamin on Unsplash
1'

Η κουζίνα είναι από τους χώρους του σπιτιού που χρησιμοποιούμε πολύ στην καθημερινότητά μας, ιδιαίτερα εάν έχουμε οικογένεια και παιδιά.

Η καθαριότητά της φυσικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μπορούμε με διάφορα tips να γλιτώσουμε κόπο και χρόνο.

Το ρύζι για παράδειγμα, δεν είναι μόνο νόστιμο όταν το μαγειρεύεται είναι και ένα από τα υλικά που σίγουρα δεν γνωρίζατε ότι με τον κατάλληλο τρόπο μπορείτε να το αξιοποιήσετε και στην καθαριότητα της κουζίνας.

Εντάξει, δεν θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους πάγκους και τους νεροχύτες, θα σας "λύσει" τα χέρια σε άλλου είδους ζητήματα.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα έξυπνα καθαριστικά tips με τη χρήση ρυζιού.

Καθαρίστε τον μύλο των μπαχαρικών

Τοποθετείστε στο μύλο σας ωμό ρύζι και αρχίστε να περιστρέφετε. Έτσι το ρύζι θα καθαρίσει το εσωτερικού το μύλου και θα τον κάνει σαν καινούριο.

Καθαρίστε τα βάζα και τις κανάτες που έχουν κλειστό στόμιο

Τοποθετείστε 2 κ.σ. ρύζι, λίγο νερό και υγρό σαπούνι. Έπειτα, ανακινείστε καλά το βάζο και ώστε να καθαριστούν ακόμα και οι πιο δύσκολες γωνίες.

Επιβραδύνετε τη φθορά των μαχαιροπίρουνων

Εάν έχετε μαχαιροπίρουνα που δεν τα χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, βάλτε στο σημείο που τα έχετε αποθηκεύσει ένα διάτρητο σακουλάκι ρύζι.