Τι μπορείτε να τρώτε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης
Η πρόσληψη θερμίδων μιας γυναίκας σε περίοδο εγκυμοσύνης αυξάνεται κατά τη διάρκεια της κύησης.
Δεν τρώει για δύο. Η κατανάλωση θερμίδων της πηγαίνει ακριβώς μερικές εκατοντάδες θερμίδες την ημέρα για τις περισσότερες έγκυες γυναίκες.
Τυπική αύξηση βάρους, εάν η μητέρα φέρει μόνο ένα μωρό, ποικίλλει σημαντικά με βάση το βάρος πριν από την εγκυμοσύνη και άλλους παράγοντες. Μία έγκυος γυναίκα με χαμηλό βάρος συνιστάται να κερδίσει το μέγιστο, ενώ μια υπέρβαρη γυναίκα συνιστάται να κερδίσει το λιγότερο.
Το σώμα μιας γυναίκας απορροφά περισσότερο αποτελεσματικά τον σίδηρο και ο όγκος του αίματος αυξάνεται όταν είναι έγκυος, οπότε πρέπει να καταναλώσει περισσότερο σίδηρο για να βεβαιωθεί ότι τόσο η ίδια όσο και το μωρό της έχουν επαρκή παροχή οξυγόνου.
Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνει μια έγκυος στο πρώτο τρίμηνο της κύησης:
- Γλυκοπατάτες
- Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
- Αβοκάντο
- Γάλα
- Μπρόκολο
- Ψάρι
- Λιπαρό κρέας
- Αυγά
- Αποξηραμένα φρούτα
- Λάδι
- Και εννοείται πολύ νερό!