Τηλεργασία: 3 tips που θα σε κάνουν καλύτερη επαγγελματία

Γιατί μπορείς να πάρεις προαγωγή ακόμη κι αν εργάζεσαι από το σπίτι.

Τηλεργασία: 3 tips που θα σε κάνουν καλύτερη επαγγελματία
3'

Αυτό είναι και το μυστικό που θα σε κάνει να αναβαθμίσεις τις δικές σου δεξιότητες με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να γίνεσαι μέρα με την ημέρα καλύτερη και πιο ανταγωνιστική στο εργασιακό σου περιβάλλον. Τι κι αν η πανδημία έχει αλλάξει τον τόπο από τον οποίον εργαζόμαστε; Ο τρόπος μένει πάντα ο ίδιος και συνεχίζει να σου δημιουργεί πάντα προκλήσεις. Στο χέρι σου είναι λοιπόν να αδράξεις την ευκαιρία και να τις αποδεχτείς, δημιουργώντας ένα καλύτερο πλαίσιο εργασίας τόσο για εσένα όσο και για την ομάδα σου.

Πριν από 5 χρόνια ήταν δύσκολο να βρεις ένα ενδιαφέρον σεμινάριο και να ήταν μάλιστα και δωρεάν. Τα καλά νέα είναι ότι πια αυτό έχει αλλάξει! Υπάρχουν πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες, στις οποίες μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε θέλει να αναβαθμίσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του. Είναι ανοιχτά σε όλους, είτε βρίσκονται εντός των εργασιακών τους καθηκόντων, είτε κινούνται σε πλαίσια πολύ ενδιαφέροντα για μια νέα κατεύθυνση.

3 συμβουλές για να αναβαθμίσεις τις δεξιότητές σου

1. Σκέψου τι θέλεις να μάθεις

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι πραγματικά θέλεις να κάνεις. Να αναβαθμίσεις τις γνώσεις σου στο αντικείμενο εργασίας σου; Να ασχοληθείς με κάτι παρεμφερές που όμως θα ενισχύσει τη θέση σου στην εταιρία; Να δοκιμάσεις να πειραματιστείς με κάτι που είναι τελείως έξω από το επάγγελμά σου; Αν απαντήσεις ειλικρινά στο κύριο αυτό ερώτημα που αποτελεί την αρχή της νέας σου γνώσης, τότε σίγουρα έχεις κατακτήσει το «ήμισυ του παντός».

2. Ανακάλυψε ποιος τρόπος εκμάθησης σου ταιριάζει

Δεν είμαστε όλοι για όλα. Με το ίδιο σκεπτικό δεν λειτουργεί σε όλους μας ένας κοινός κώδικας εκμάθησης. Για κάποιους τα γραπτά αποτελούν τη δύναμή τους. Για κάποιους άλλους η εικόνα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος που θα ενθαρρύνει την μάθησή τους. Όποιο τρόπο κι αν επιλέξεις, ένα είναι σίγουρο: θα βρεις τα κατάλληλα σεμινάρια για να παρακολουθήσεις. Μέσω zoom, skype, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και μέσα από βιντεάκια του youtube, μπορείς να εξελίξεις τις γνώσεις σου και να ανακαλύψεις -γιατί όχι;- έναν καινούριο συναρπαστικό κόσμο.

3. Μάθε τα μυστικά για την ιδανική επικοινωνία με τους γύρω σου

Όσα κι αν θέλεις να μάθεις, μέσα από τα σεμινάρια που μπορείς να παρακολουθήσεις από το σπίτι, ένα είναι σίγουρο: θα μάθεις να επικοινωνείς και ν΄ακούς. Ειδικά το δεύτερο είναι το πιο σημαντικό skill για κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνθρωπο γενικότερα. Επειδή η εξ αποστάσεως εκμάθηση έχει τους κανόνες της, μάθε πρώτα να ακούς. Αυτό αποτελεί το Νο1 μυστικό που αν το συνειδητοποιήσεις και το εφαρμόσεις, είναι σαν να έχεις κατακτήσει το σπουδαιότερο πτυχίο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή