Τι θα σου συμβεί αν τρως για ένα μήνα αβοκάντο;

Άκρως γευστικό και υγιεινό

Τι θα σου συμβεί αν τρως για ένα μήνα αβοκάντο;
3'

Το αβοκάντο είναι ένα μοναδικό φρούτο με πολλαπλά οφέλη για τη διατροφή και την υγεία. Πώς θα ανταποκρινόταν το σώμα σου εάν έτρωγες ένα αβοκάντο την ημέρα; Στην πραγματικότητα, θα άλλαζε τη ζωή σου καθώς θα έχει καταπληκτικά αποτελέσματα: η αναπνοή σου θα είναι φρέσκια ανά πάσα στιγμή, τα νεφρά και το συκώτι σου θα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, η αρτηριακή σου πίεση θα γίνει χαμηλότερη κ.ο.κ.

Υπάρχει ένα θαυμαστό μεταλλικό στοιχείο που βρίσκεται στα αβοκάντο: το κάλιο. Βοηθά το σύστημά σου να διατηρήσει μια υγιή ισορροπία υγρών μέσω χημικών καναλιών για κύτταρα και όργανα. Τα αβοκάντο είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C και E. Η βιταμίνη C είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης, που βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος. Η βιταμίνη Ε το μεταφέρει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, μειώνοντας τη ζημιά της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και εξουδετερώνοντας τη γήρανση.

-Το αβοκάντο έχει αντιβακτηριακά και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, τα οποία σκοτώνουν τα βακτήρια στο στόμα σου και κάνουν την αναπνοή σου φρέσκια.

-Το κάλιο βοηθά το σύστημά σου να διατηρήσει μια υγιή ισορροπία υγρών μέσω χημικών καναλιών για κύτταρα και όργανα. Μια καλή ισορροπία υγρών επιτρέπει στα νεφρά σου να λειτουργούν καλύτερα.

- Η κατανάλωση αβοκάντο μειώνει τακτικά την «κακή» χοληστερόλη LDL και τα τριγλυκερίδια στο αίμα έως και 22% και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη HDL έως και 11%.

-Αυτά τα φρούτα είναι στην πραγματικότητα ένα από τα καλύτερα προϊόντα για μια διατροφή φιλική στο συκώτι, και όλα αυτά χάρη στην ικανότητά του να βοηθά το σώμα σου να παράγει γλουταθειόνη. Το ήπαρ επιθυμεί απεγνωσμένα αυτό το αντιοξειδωτικό για να φιλτράρει τις επιβλαβείς ουσίες και να προστατεύει τα κύτταρα του από βλάβες.

-Το κάλιο στα αβοκάντο βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας υγρών, ενώ ωφελεί επίσης την αρτηριακή σου πίεση. Σε αυτήν την περίπτωση, το κάλιο προλαμβάνει την οστεοπόρωση και, το σημαντικότερο, μειώνει την αρτηριακή πίεση.

-Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, ειδικά καροτενοειδή που ονομάζονται λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία προστατεύουν τα μάτια από το επιβλαβές μπλε φως.

-Η ικανότητα των αβοκάντο να παρέχουν αυτό το επιπλέον κομμάτι προστασίας από τον καρκίνο προέρχεται από τα καροτενοειδή και το μονοακόρεστο λίπος που περιέχουν, τα οποία συμβάλλουν και τα δύο στην εντυπωσιακή μείωση του καρκίνου.

- Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάτι που είναι απαραίτητο για να εξαφανιστούν αυτά τα ανεπιθύμητα κιλά. Οι ίνες σε γεμίζουν απίστευτα και χωνεύονται αργά.

- Χάρη στις βιταμίνες C και E τα αβοκάντο βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος. Τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε ωμέγα-9 λιπαρά οξέα και είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγρασίας στην επιδερμίδα και την αναγέννηση των επιδερμικών κυττάρων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή