Ο βασικός λόγος για τον οποίο ένας άντρας δεν κάνει πρόταση γάμου

Σε περίπτωση που η σχέση είναι φυσιολογική και υγιής. 

Ο βασικός λόγος για τον οποίο ένας άντρας δεν κάνει πρόταση γάμου
2'

Περνάτε υπέροχα, είστε ερωτευμένοι και ανυπομονείς να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας. Το οποίο όπως είναι λογικό, είναι ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας. Ωστόσο βλέπεις, ότι ενώ τα συναισθήματά του απέναντί σου δεν έχουν αλλάξει, για κάποιο λόγο εκείνος δεν σου κάνει πρόταση. Φυσικά εσύ κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα και σιγά σιγά αρχίζεις να έχεις αμφιβολίες για τη σχέση σας. Μήπως να ηρεμήσεις και να δεις τα πράγματα καθαρά γιατί η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή από όσο πιστεύεις;

Επειδή λοιπόν η κατάσταση αυτή, δεν έχει προβληματίσει μόνο εσένα, αλλά και ερευνητές σε παγκόσμιο επίπεδο, ετέθη το βασικό ερώτημα σε ένα σεβαστό ποσοστό αντρών και τα αποτελέσματα θα λέγαμε ότι είναι… αναμενόμενα.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό λοιπόν, επικεντρώθηκε στο οικονομικό κομμάτι βάζοντας ως πρώτο ανασταλτικό παράγοντα για την πρόταση γάμου τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν χρέη, γεγονός που καθιστούσε απαγορευτική οποιαδήποτε κίνηση τέτοιου κόστους. Στο σημείο αυτό να πούμε, ότι φέρουμε κι εμείς ευθύνη, μιας και μεγάλη μερίδα των γυναικών θέλει-ίσως και να απαιτεί-πολυτελή γάμο με πολλούς καλεσμένους. Το συγκεκριμένο μάλιστα πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο με τα γεγονότα του τελευταίου χρόνου, την πανδημία και την οικονομική αβεβαιότητα, τα οποία αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα ακόμη και να σκεφτείς τον γάμο, πόσο μάλλον να τον οργανώσεις.

Δεύτερος παράγοντας-τον οποίο αδυνατώ να δικαιολογήσω-ήταν το άγχος της αναζήτησης του κατάλληλου μονόπετρου μιας και σύμφωνα με τους περισσότερους οι σύντροφοί τους είχαν ιδιαίτερες απαιτήσεις από εκείνους. Στο σημείο αυτό, να τονίσω στα αγαπητά αγόρια, ότι αν η καλή σου σε αγαπάει, ακόμα και το πιο τερατώδες δαχτυλίδι να της πας θα το δεχτεί με χαρά. Με λίγα λόγια, η παραπάνω δικαιολογία γίνεται μη αποδεκτή.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τις σκέψεις του εκάστοτε άνδρα σχετικά με την πρόταση γάμου, απάντησαν ότι τα τρία πρώτα πράγματα που λαμβάνουν υπόψη τους για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, είναι η διάρκεια της σχέσης, η υγεία και ο τρόπος ζωής και τα οικονομικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή