5 beauty συνήθειες που θα αποκτήσεις στη διάρκεια του lockdown

Και καλό είναι να συνεχίσεις να τις εφαρμόζεις για πάντα…

5 beauty συνήθειες που θα αποκτήσεις στη διάρκεια του lockdown
3'

Η πανδημία του κορονοϊού έχει κυριολεκτικά αλλάξει τη ζωή όλων μας. Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο κανένας δεν περίμενε ότι θα μπούμε σε lockdown και όταν αυτό έληξε κανένας δεν πίστεψε ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος. Και να που εδώ και λίγες ημέρες βιώνουμε μια δεύτερη καραντίνα κλεισμένες για πάρα πολλές ώρες μέσα στο σπίτι.

Μπορεί αυτό να είναι κουραστικό, στενόχωρο και να μας δημιουργεί κατά βάση δυσάρεστα συναισθήματα. Δεν πρέπει, όμως, να βλέπουμε μόνο τη «μαύρη» πλευρά των πραγμάτων. Το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει απόλυτα αυτό. Το lockdown έχει και τα θετικά στοιχεία του. Αναρωτιέσαι ποια είναι αυτά; Ένα θα σου πούμε εμείς: το γεγονός ότι μπορείς να φροντίσεις περισσότερο και πιο σωστά τον εαυτό σου. Πότε άλλοτε θα είχες αυτήν την ευκαιρία; Ρητορική είναι η ερώτηση.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, παρακάτω πέντε συνήθειες ομορφιάς που πιθανότατα θα αποκτήσεις στο διάστημα αυτής της δεύτερης καραντίνας και οι οποίες μόνο καλό θα σου κάνουν. Συμβουλή μας; Να τις διατηρήσεις για πάντα και μετά τη λήξης αυτής της δύσκολης δοκιμασίας που όλοι περνάμε. Και να θυμάσαι… Όλα για καλό γίνονται και στο τέλος θα καταφέρουμε να χαμογελάσουμε και να αγκαλιαστούμε πάλι!

Πλένεις τακτικά τα πινέλα μακιγιάζ σου

Κανονικά τα πινέλα μακιγιάζ πρέπει να πλένονται μία φορά την εβδομάδα. Κι αυτό, γιατί συγκεντρώνουν σκόνη, βρωμιά, λιπαρότητα, στοιχεία τα οποία βλάπτουν σε μεγάλο βαθμό το δέρμα και προκαλούν την εμφάνιση σπυριών ή άλλων ερεθισμών. Και μπορεί προ καραντίνας να θυμόσουν να τα καθαρίζεις πολύ σπάνια, τώρα όμως που έχεις άπλετο χρόνο, καλό είναι να τα πλένεις αρκετά συχνά. Αν, μάλιστα, καταφέρεις αυτήν τη συνήθεια να την κάνεις μέρος της ζωής σου, τότε θα δεις πως το δέρμα σου θα πάψει να εμφανίζει σπυράκια ή άλλους ανεπιθύμητους ερεθισμούς, που πάντα αναρωτιέσαι πώς έχουν προκύψει.

Κάνεις πιο συχνά ξεσκαρτάρισμα των καλλυντικών και skincare προϊόντων σου

Αν ακόμη δεν το έχεις κάνει, τότε σίγουρα μέχρι το τέλος του lockdown θα κάνεις ένα ξεκαθάρισμα στο beauty προϊόντα σου. Μη σε πιάσει πανικός αν επικρατεί ένα χάος στο νεσεσέρ σου. Σιγά-σιγά θα τα καταφέρεις. Για να μην έρθεις, όμως, και δεύτερη ή τρίτη φορά σε παρόμοια κατάσταση, καλό είναι αυτό το ξεσκαρτάρισμα να γίνεται κάθε δύο μήνες και όχι μία ή δύο φορές τον χρόνο.

Τηρείς κατά γράμμα τη ρουτίνα ομορφιάς σου

Τώρα που έχεις άπλετο χρόνο στο σπίτι ξέρουμε πως φροντίζεις σχολαστικά την επιδερμίδα σου. Καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου, κάνεις μάσκες ομορφιάς και απλώνεις με υπομονή κρέμες και serum. Βλέπεις πως δεν είναι τόσο χρονοβόρο όσο νομίζεις; Για αυτό ακριβώς πρέπει να συνεχίσεις και μετά την καραντίνα αυτήν τη συνήθεια.

Αφήνεις να περάσουν δυο-τρεις μέρες από το κάθε λούσιμο

Αυτό είναι και το σωστό! Το καθημερινό λούσιμο δεν κάνει καλό στα μαλλιά. Αντιθέτως, βλάπτει την τρίχα. Αν, λοιπόν, στην κανονικότητά σου λουζόσουν καθημερινά, έκανες τεράστιο λάθος. Υιοθέτησε και μετά την καραντίνα τη συνήθεια που απέκτησες τώρα και φρόντισε να λούζεσαι ανά δυο-τρεις μέρες. Όχι νωρίτερα.

Πειραματίστηκες με διαφορετικά beauty looks

Σου φαίνεται περίεργο; Κι, όμως, πολλά κορίτσια μέσα στο lockdown- μέσα σε μια προσπάθεια να περάσει ευχάριστα ο χρόνος- δοκιμάζουν μόνες τους νέα πράγματα σε μαλλιά και μακιγιάζ. Έτσι, κι εσύ ίσως τώρα να βρήκες νέα χτενίσματα ή make up looks, που να σου ταίριαξαν. Γιατί, λοιπόν, να μην τα εφαρμόσεις και όταν επιστρέψεις στην κανονικότητα;

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή