Ο Christopher Nolan μίλησε για το streaming των ταινιών και δε χαρίστηκε

Η πανδημία άλλαξε πολλά και στον κινηματογράφο.

Ο Christopher Nolan μίλησε για το streaming των ταινιών και δε χαρίστηκε
2'

Με την πανδημία που βιώνει όλος ο πλανήτης, ο κινηματογράφος έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα. Οι ταινίες που πατροπαράδοτα κυκλοφορούσαν πρώτα στους κινηματογράφους και μετά σε οποιαδήποτε άλλη οθόνη στην πλειοψηφία τους αναβλήθηκαν. Ο κόσμος κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2020 δεν μπορούσε να πάει σινεμά, αφού ήταν υπό κατ’ οίκον περιορισμό. Ο μεγάλος συνωστισμός, λοιπόν, μίας κινηματογραφικής αίθουσας φάνταζε και συνεχίζει να φαντάζει κάτι το ανέφικτο για το άμεσο μέλλον.

Μέσα στα εναλλακτικά πλάνα των εταιρειών παραγωγής, λοιπόν, βρέθηκε η ταυτόχρονη κυκλοφορία των ταινιών διαδικτυακά στις διάφορες πλατφόρμες streaming. Πρόσφατα, η Warner Bros. υιοθέτησε αυτήν την τακτική, αναφέροντας το HBO Max ως την πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει τις ταινίες της την ίδια ημέρα με την κινηματογραφική τους πρεμιέρα.

Ο Christopher Nolan, που χρόνια συνεργάζεται με την εν λόγω εταιρεία, φαίνεται πως δεν πήρε και τόσο καλά τις ταυτόχρονες κυκλοφορίες. Μάλιστα, μίλησε στο THR και αποκάλυψε τις σκέψεις του σχετικά με την απόφαση της WB:

«Κάποιοι από τους μεγαλύτερους δημιουργούς ταινιών της βιομηχανίας και οι πιο σημαντικοί σταρ ταινιών κοιμήθηκαν το προηγούμενο βράδυ δουλεύοντας για το καλύτερο στούντιο ταινιών και ξύπνησαν για να βρουν ότι δούλευαν για το χειρότερο streaming. Η Warner Bros. είχε μία εκπληκτική μηχανή για να πηγαίνει τη δουλειά του δημιουργού ταινιών παντού, τόσο στους κινηματογράφους όσο και στο σπίτι, και την αποσυναρμολογεί την ώρα που μιλάμε. Δεν καταλαβαίνουν τι χάνουν. Η απόφασή τους δε βγάζει καμία οικονομική λογική και ακόμα και ο πιο απλός επενδυτής της Wall Street μπορεί να δει τη διαφορά μεταξύ της διαταραχής και της δυσλειτουργίας»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή