Ο Μητσοτάκης έλαβε τα πολλά και διαφορετικά μηνύματα των ψηφοφόρων

Τις επόμενες μέρες ο Πρωθυπουργός θα περάσει το δράμα του να ακούει συμβουλές και εκτιμήσεις για το τι έφταιξε από διάφορους
Ο Μητσοτάκης έλαβε τα πολλά και διαφορετικά μηνύματα των ψηφοφόρων

Το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ αποτέλεσε σοκ για πολλούς στην Πειραιώς αλλά και στο Μαξίμου καθώς όλες οι αναλύσεις που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα έδιναν στη ΝΔ ένα ποσοστό, κάτω μεν από το 33% αλλά πάνω από το 30.

Και μπορεί βέβαια η κατάσταση να σώζεται από το γεγονός ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ κατάφεραν να πάνε πολύ χειρότερα από τους στόχους που είχαν θέσει, αυτό δεν σημαίνει όμως πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έλαβε το μήνυμα, ή μάλλον τα πολλά και διαφορετικά μηνύματα που έστειλαν οι ψηφοφόροι.

Τις επόμενες μέρες ο Πρωθυπουργός θα περάσει το δράμα του να ακούει συμβουλές και εκτιμήσεις για το τι έφταιξε από διάφορους οι οποίοι παρεμπιπτόντως όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα.

Για άλλους φταίει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, για άλλους η ακρίβεια, για κάποιους η διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών, άλλοι θεωρούν ότι η ΝΔ πρέπει να στρίψει δεξιά, κάποιοι μιλούν για την ανάγκη επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων την ώρα που κάποιοι άλλοι ζητούν να μπει φρένο

Όλα αυτά θα αναγκαστεί να τα ακούσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και σύμφωνα με τη γάτα είναι πως θα κινηθεί άμεσα και θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό τον οποίο έτσι και αλλιώς και ανεξάρτητα του αποτελέσματος τον είχε στον σχεδιασμό του.

Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, ακόμα και σήμερα, Τρίτη ενδέχεται να ανακοινώσει τις αλλαγές στα υπουργεία με 2,3 υπουργούς να πηγαίνουν σπίτια τους και άλλους τόσους να αλλάζουν υπουργεία.

Στα ονόματα περιλαμβάνεται και μία έκπληξη και μέχρι εκεί. Επίσης επειδή και αυτό είχε πέσει ως πιθανό σενάριο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θα υπάρξουν σε αυτή τη φάση αλλαγές στις δομές των υπουργείων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως καταλαβαίνω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμμερίζεται την άποψη αρκετών στο κόμμα πως για το κακό αποτέλεσμα φταίει και η στροφή προς το κέντρο αλλά θα έχουμε όλο το καλοκαίρι να τα συζητάμε αυτά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή