Δεν αιφνιδιάστηκαν στο Μαξίμου από την παρέμβαση Σαμαρά - Εντολή να μην σχολιάσει κανείς

Δεν έπεσαν από τα σύννεφα από την ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς εδώ και καιρό εκτιμούν πως  ο πρώην Πρωθυπουργός έχει επιλέξει να τραβήξει τον δικό του δρόμο, εντός μέχρι στιγμής της παράταξης.
Δεν αιφνιδιάστηκαν στο Μαξίμου από την παρέμβαση Σαμαρά - Εντολή να μην σχολιάσει κανείς

Αυτό βέβαια που τους έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο, τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και το συγκεκριμένο ακροατήριο. Γιατί, όπως λένε, άλλο να έχεις διαφορετικές απόψεις για κάποια ζητήματα και άλλο να επιλέγεις μια περίοδο όπου η αντιπολίτευση σπαράσσεται από εσωτερικά προβλήματα για να δημιουργήσεις κλίμα εσωστρέφειας και στη Νέα Δημοκρατία.

Και μάλιστα, όπως υποστηρίζουν να τον χειροκροτούν από κάτω άτομα που ήθελαν να τον βάλουν στη φυλακή! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή, όπως μου λέει η γάτα, να μην ασχοληθεί κανείς δημόσια με την παρέμβαση Σαμαρά και έστειλε το μήνυμά του πραγματοποιώντας αιφνιδιαστικά επίσκεψη στο Λαϊκό νοσοκομείο, δείχνοντας πως προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, και κάπως έτσι θα κινηθεί.

Η εκτίμηση πάντως στο Μαξίμου είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να κινηθεί πιο… δραστικά, αλλά θα συνεχίσει τα εσωτερικά πυρά.

Το θέμα της «δεξιότερα» της ΝΔ ατζέντας και πως αυτή μπορεί να σχηματοποιηθεί στο πολιτικό σκηνικό δεν είναι κάτι που δεν απασχολεί το Μαξίμου. Στην παρούσα φάση όμως εκτιμούν και επιμένουν πως τη επόμενη νίκη θα την φέρει και πάλι η στρατηγική της διεύρυνσης προς το κέντρο και όχι η ακροδεξιά στροφή.

Μιλώντας με βουλευτές και στελέχη δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι αυτό είναι κάτι που όλοι το ενστερνίζονται, όμως πρέπει να επισημάνω πως η χθεσινή παρέμβαση Σαμαρά προκάλεσε σοκ ακόμα και σε αυτούς που τα τελευταία χρόνια είχαν αναλάβει την υπεράσπισή του. Όπως μου είπε , μάλιστα, υπουργός που του έχει μεγάλη αδυναμία, «ο Σαμαράς είναι πλέον μη υπερασπίσημος».

Σε αυτή τη λογική ίσως ο πρώην Πρωθυπουργός κατάφερε να συσπειρώσει και κάποιους που... γκρίνιαζαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα , αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή