Έρχεται «ξεκαθάρισμα» στις γενικές γραμματείες των υπουργείων

Με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο όσον αφορά τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, όπου μαθαίνω θα γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα.

Έρχεται «ξεκαθάρισμα» στις γενικές γραμματείες των υπουργείων

Τώρα μην με βάλετε να σας πω ποιοι θα αντικατασταθούν και ποιοι θα έρθουν, το σίγουρο είναι πως έχει γίνει η απαραίτητη αξιολόγηση ενώ θα μετρήσει και η σχέση που είχαν και έχουν με τους προϊσταμένους τους, δηλαδή τους υπουργούς.

Με αυτά θα κλείσει και ο κύκλος των αλλαγών σε κυβερνητικό επίπεδο καθώς δεν βλέπω κάτι άλλο στον ορίζοντα από τη στιγμή που μέχρι τώρα, και χτυπώ ξύλο, τα πάμε καλά και στο θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Όπως μου λέει και η γάτα παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι δυσκολότερες από ποτέ, η αλλαγή του δόγματος άμεσης αντιμετώπισης των πυρκαγιών με όλα τα διαθέσιμα μέσα αποδίδει και αυτό το πιστώνεται ο Κικίλιας και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Μακάρι να πάμε έτσι μέχρι τέλος με όσο το δυνατόν λιγότερες καμένες εκτάσεις.

Κάτι άλλο συγκλονιστικό δεν περιμένω μέσα στο καλοκαίρι και ήδη υπουργοί κλπ έχουν προετοιμάσει τις διακοπές τους πολύ προσεκτικά και χωρίς πολλές φανφάρες, άσε που θα περιορίσουν και τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά τις 20 Αυγούστου θα έχουμε και τις συσκέψεις στο Μαξίμου για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ που φέτος θα είναι κανονική, καθώς πέρσι με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία είχε υποβαθμιστεί πολύ η παρουσία των κυβερνητικών εκεί.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη αν ακούσουμε και κάποιες στοχευμένες παροχές με δεδομένη και την καλή πορεία της οικονομίας και τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό.

Τέλος, σύμφωνα με τη γάτα, στο Μαξίμου αναμένουν ένα πολύ ενδιαφέρον φθινόπωρο στο χώρο της αντιπολίτευσης εκτιμώντας πάντως πως τόσο ο Στέφανος Κασελάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή