Καιρός: Θερμοκρασίες στα... ύψη το Σαββατοκύριακο - Πού θα δείξει 25άρια το θερμόμετρο

Καιρός: Στην Αθήνα, η πιο ζεστή ημέρα αναμένεται να είναι το Σάββατο με το θερμόμετρο έως τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Θερμοκρασίες στα... ύψη το Σαββατοκύριακο - Πού θα δείξει 25άρια το θερμόμετρο
Intime News
3'

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, στη χώρα μας θα επικρατήσουν αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις μέγιστες να ξεπερνούν σε πολλές περιοχές τους 20 βαθμούς και τοπικά να φτάνουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό οφείλεται στην έντονη θερμή μεταφορά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσόγειο και αναμένεται να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του διημέρου Σαββάτου και Κυριακής, ενώ θα διατηρηθεί -σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα- μέχρι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στην Αθήνα, η πιο ζεστή ημέρα αναμένεται να είναι το Σάββατο με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου, ενώ και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ζέστη με θερμοκρασίες την Κυριακή έως 22 βαθμούς, τη Δευτέρα έως 21 και την Τρίτη έως 19. Στη Θεσσαλονίκη, οι μέγιστες αναμένονται τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή (έως 19-20 και τις δύο ημέρες).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη πορεία των μεγίστων θερμοκρασιών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο έως και την Τρίτη 09/02.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Τοπικά πυκνές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 19, στην Ήπειρο από 3 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Όχι» σε αυστηρό lockdown - Ποιες οι εισηγήσεις της επιτροπής - Το σχέδιο για την Αττική

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή