ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία - Αυτές είναι οι περιοχές που θα «χτυπήσει»

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία - Αυτές είναι οι περιοχές που θα «χτυπήσει»

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα

Χαλάει ξανά ο καιρός από το πρωί της Παρασκευής εξαιτίας της ταχείας διέλευσης ενός αποκομμένου βαρομετρικού χαμηλού από την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας με την οποία θα κινηθεί το σύστημα προς τα ανατολικά, η διάρκεια της νέας κακοκαιρίας θα είναι σχετικά μικρή.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κυριότερα στοιχεία της κακοκαιρίας που θα κρατήσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες και οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το πρωί της Παρασκευής στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Από το πρωί του Σαββάτου η κακοκαιρία θα «χτυπά» κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά και στο Ιόνιο αύριο το μεσημέρι και απόγευμα, καθώς και στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από αύριο το βράδυ έως το πρωί του Σαββάτου θα είναι κατά τόπους ισχυρές και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά και από αύριο το βράδυ έως το μεσημέρι του Σαββάτου θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 5-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.