Ευρωεκλογές 2024: Με τι καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της Δευτέρας (10/6)
Ευρωεκλογές 2024: Με τι καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς
Αρχείου - Eurokinissi
1'

Πολλοί είναι οι πολίτες που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, συνδυάζοντας ταυτόχρονα την… ψήφο με μία εκδρομή μονοήμερη ή και διήμερη. Για κάτι τέτοιο ευνόησε και ο καιρός καθώς οι ζέστες καλά κρατούσαν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο από Δευτέρα (10/6) η καθημερινότητα επανέρχεται στους παγιωμένους ρυθμούς, με την ΕΜΥ να υποστηρίζει πως οι περισσότεροι εκδρομείς θα επιστρέψουν στη «βάση» τους με αίθριο καιρό.

Ο καιρός για τη Δευτέρα (10/6)

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή