Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία στην Αττική – Οι προβληματισμοί Καλλιάνου

Οι κίνδυνοι και οι προβληματισμοί του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για την κακοκαιρία – «εξπρές» που θα «χτυπήσει» στη χώρα μας.
Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία στην Αττική – Οι προβληματισμοί Καλλιάνου
EUROKINISSI.
4'

Σήμερα (03/07), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης, εν όψει της κακοκαιρίας που θα κάνει την εμφάνισή της στην Αττική το επόμενο εικοσιτετράωρο.

Ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, σημείωσε πως τον «προβληματίζει λίγο η περίπτωση της Αττικής για μεθαύριο, Πέμπτη. Τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι σε διάφορες περιοχές του νόμου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Οι δείκτες αστάθειας είναι πολύ ανεβασμένοι, ενδέχεται επομένως να εκδηλωθούν και ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, ενέχει ο κίνδυνος και για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα μιας και σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα».

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-07-2024

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως τη Χαλκιδική), τη Θεσσαλία (κυρίως τα δυτικά τμήματά της), τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτκοί 4 με 5, στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 5 και βαθμιαία βορειοι και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Θα φτάσει στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 32 και κατά τόπους τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-07-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 35 βαθμούς και την νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-07-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 έως 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 02-07-24/1200 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία: «Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από Τέταρτη (03/07/24) μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης (04-07-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Τετάρτη (03-07-24)
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Αύριο Πέμπτη (04-07-24)
α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).
β. Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.
γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή