«Φούρνος» η χώρα για όλο τον Ιούλιο - Καύσωνας διαρκείας κρατά τον υδράργυρο πάνω από 38 βαθμούς

Ο καύσωνας θα συνεχίσει να σφυροκοπά τη χώρα μας για πολλές ημέρες χωρίς διάλειμμα, ενδεχομένως μέχρι και τις αρχές Αυγούστου.

«Φούρνος» η χώρα για όλο τον Ιούλιο - Καύσωνας διαρκείας κρατά τον υδράργυρο πάνω από 38 βαθμούς
3'

Αφόρητη είναι ζέστη των τελευταίων ημερών στη χώρα μας και όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και μέχρι τις αρχές του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο, ο υδράργυρος καθημερινά θα φτάνει τους 38-41 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Δεν αποκλείεται όπως λέει ο κ. Καλλιάνος, αυτές οι θερμοκρασίες να διατηρηθούν μέχρι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, δημιούργωντας επικίνδυνες συνθήκες για τους πολίτες.

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες», προειδοποιεί ο μετεωρολόγος του MEGA.

«Δεν θυμάμαι κάποιο καλοκαίρι με σχεδόν ένα μήνα με θερμοκρασίες από 38 ως 41 βαθμούς, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα, εγκυμονεί και μεγάλος κίνδυνος πυρκαγία καθώς θα συνεχιστούν να πνέουν μελτέμια σε υψηλές εντάσεις.

42 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στη Ζαχάρω

Ψυχραιμία και υπομονή συνιστά από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός καθώς όπως τόνισε η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές τις επόμενες ημέρες, παραμένοντας στα ύψη.

Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου, η ζέστη ήταν ασφυκτική και σε ορισμένες περιοχές όπως στη Ζαχάρω ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για αύριο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τις μεσημβρινές ώρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στις παράκτιες περιοχές οι μέγιστες τιμές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη, τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Πώς να προστατευθείτε

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στις επιβαρυμένες βιομετεωρολογικά περιοχές, η επικινδυνότητα είναι ακόμα υψηλότερη για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (65+), και ιδιαίτερα γυναίκες ηλικιωμένες, και για ανθρώπους που εργάζονται σε εξωτερικό περιβάλλον. Η εφαρμογή μέτρων προστασίας (π.χ. αποφυγή εξωτερικών δραστηριοτήτων μεταξύ 10:00 και 16:00) ιδιαίτερα για αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την προστασία της ανθρώπινης υγείας. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες παρέχονται στην επόμενη εικόνα.

table_heat_4levels_info_HEAT.jpg

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή