Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Στο έλεος του καύσωνα η χώρα - Εφιαλτικές θερμοκρασίες τη νέα εβδομάδα

Καιρός: «Κόκκινη» προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τη νέα εβδομάδα

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Στο έλεος του καύσωνα η χώρα - Εφιαλτικές θερμοκρασίες τη νέα εβδομάδα
1'

Η Αττική θα παραμείνει «η ευνοημένη του θερμού κλίματος», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του για την εξέλιξη του καύσωνα στην χώρα μας τη νέα εβδομάδα.

Ο λόγος που η Αττική δεν θα επηρεαστεί με ακραία υψηλές θερμοκρασίες είναι οι βορειοανατολικοί άνεμοι που κατά διαστήματα θα πνέουν ακόμα και με εντάσεις της τάξεως των 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ (στα Ανατολικά του Νομού), επεσήμανε ο γνωστός μετεωρολόγος.

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

  • Κυριακή 14/7 : 38-39°C
  • Δευτέρα 15/7 : 38°C
  • Τρίτη : 16/7 : 38°C
  • Τετάρτη 17/7 : 39°C
  • Πέμπτη 18/7 : 39-40°C
  • Παρασκευή 19/7 : 38-39°C

Ασφαλώς, τις νύχτες, η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της Αττικής δεν θα καταφέρνει να πέφτει κάτω από τους 27-28°C.

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟ ΚΥΜΑ

Οι συνθήκες ισχυρού καύσωνα (για τα Δυτικά, Βόρεια και τοπικά το Ανατολικό Αιγαίο) και κάπως πιο ήπιου αντίστοιχα καύσωνα για τις υπόλοιπες περιοχές, θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως και τις 22-23 Ιουλίου. Για 10 ημέρες δηλαδή ακόμα ! Τουλάχιστον !
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
Στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια πεδινά ηπειρωτικά τμήματα θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες και ειδικά από τη νέα εβδομάδα. Στον χάρτη που ακολουθεί σημειώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που καθημερινά θα σημειώνονται στις αντίστοιχες περιοχές (και ειδικά από την ερχόμενη Τρίτη και έπειτα)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή