Πάνω από 30 °C η ελάχιστη θερμοκρασία τη νύχτα σε αρκετές περιοχές της Αττικής - Δείτε χάρτη

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία ακόμη και τη νύχτα για μεγάλο χρονιό διάστημα

Πάνω από 30 °C η ελάχιστη θερμοκρασία τη νύχτα σε αρκετές περιοχές της Αττικής - Δείτε χάρτη
2'

Υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφονται σε αρκετές περιοχές της χώρας τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω του κύματος καύσωνα. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στα μεγάλα αστικά κέντρα με την θερμοκρασία να μην πέφτει ακόμη και κάτω από τους 30°C για πολλά 24ωρα.

Στους χάρτες που ακολουθούν, αποτυπώνονται οι ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι σταθμοί με τις περισσότερες ημέρες υψηλής θερμοκρασίας βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ υπάρχουν σταθμοί όπως στον Πειραιά, όπου για 10 συνεχόμενες ημέρες (από τις 09 Ιουλίου) η θερμοκρασία διατηρείται πάνω από τους 30°C καθόλη την διάρκεια της ημέρας (συνολικά για περισσότερες από 216 ώρες). Παρόμοια κατάσταση και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής όπως στη Νίκαια, στο Νέο Κόσμο και στη Νέα Σμύρνη.

Στον παρακάτω χάρτη, διακρίνονται οι ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

xartis.jpg

Στον ακόλουθο χάρτη, παρουσιάζονται οι ημέρες με ελάχιστη θερμοκρασία μεγαλύτερη ή και ίση των 30°C από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα στην Αττική από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η διατήρηση της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα ακόμη και τη νύχτα αποτελεί επιπρόσθετο, σημαντικό παράγοντα αύξησης της θερμής επιβάρυνσης και της σχετικής επικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

xartis2.jpg

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή