Καιρός: Καύσωνας μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο - Πού θα «χτυπήσουν» 40άρια

Στην Αττική ο καιρός αύριο θα είναι αίθριος

Καιρός: Καύσωνας μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο - Πού θα «χτυπήσουν» 40άρια
1'

O υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ σε αυτό το μοτίβο με αρκετή δηλαδή ζέστη αλλά και ενισχυμένο μελτέμι θα πάμε μέχρι το Δεκαπεντάυγουστο.

Πιο συγκεκριμένα, η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, εξήγησε πως αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου θα υπάρξει ένταση των βοριάδων που είναι πιθανό να φτάσει και τα 8 μποφόρ, επηρεάζοντας όχι μόνο το Αιγαίο αλλά και περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά όπως η Αττική, η Βοιωτία και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Παράλληλα η θερμοκρασία κυμαίνεται σε σχετικά υψηλά επίπεδα και την Τρίτη προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει στα επίπεδα των 40 βαθμών. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και πιθανώς στα δυτικά τους 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 34 με 36, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα έως 32 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή