Καιρός: Ηχηρή προειδοποίηση Κολυδά - «Χρειάζεται προσοχή τα ξημερώματα»

Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για την εξέλιξη των ανέμων μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης (13/8)

Καιρός: Ηχηρή προειδοποίηση Κολυδά - «Χρειάζεται προσοχή τα ξημερώματα»
Φωτορεπορτάζ Newsbomb.gr: Χάρης Γκίκας
1'

Τιτάνια μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς που σαρώνει το τελευταίο 24ωρο την βορειοανατολική Αττική.

Νωρίτερα, στην ενημέρωσή του για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε, ότι δεν υπάρχει μέτωπο φωτιάς αλλά πολλές ενεργές εστίες.

Την ίδια στιγμή, οι μετεωρολόγοι «κρούουν» το καμπανάκι για την ένταση των ανέμων, καθώς ναι μεν οι βορειάδες θα κοπάσουν μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, ωστόσο κοντά στις μεσημβρηνές ώρες θα ενισχυθούν οι βοριάδες, αυξάνοντας ξανά τον κίνδυνο φωτιάς.

Νέα προειδοποίηση Κολυδά για την ένταση των ανέμων

Με ανάρτησή του στο Twitter, το βράδυ της Τρίτης (13/8) ο Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε, ότι από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε η βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων, ωστόσο ήταν ουσιαστική γύρω στις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη (13/8), οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί και θα είναι σχετικά εξασθενημένοι, αλλά όπως τονίζει χρειάζεται και πάλι προσοχή διότι λίγο πριν τα ξημερώματα θα γίνουν και πάλι ριπαίοι, ωστόσο με μικρότερες εντάσεις απ' οτι σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή