Η κακοκαιρία δείχνει ήδη τα δόντια της - Μαρουσάκης: Oργανωμένο κύμα, πότε θα χτυπήσει την Αττική

Κακοκαιρία:  Σήμα κινδύνου για τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία δείχνει ήδη τα δόντια της - Μαρουσάκης: Oργανωμένο κύμα, πότε θα χτυπήσει την Αττική
Eurokinissi
2'

Για οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφορικά με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που ήδη έχουν ανησυχήσει πολλές περιοχές της χώρας και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε στο OPEN ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη. Αύριο Τρίτη θα επηρεαστούν Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Θράκη, γύρω στο μεσημέρι και το απόγευμα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ζήτησε προσοχή για τους κεραυνούς, ενώ για την Τετάρτη είπε πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί επηρεάζοντας και την υπόλοιπη χώρα μέχρι και την Κρήτη. Πρόσθεσε ότι σοβαρή είναι η πιθανότητα για μπόρες στα κεντρικά και βόρεια της Αττικής

Είπε επίσης ότι αναμένεται μεγάλος όγκος βροχής σε μικρό διάστημα, ενώ από την Πέμπτη περιορίζεται το κύμα αστάθειας.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς είπε από την πλευρά του ότι τις νυχτερινές ώρες δεν θα υπάρχει προβλημα στην ηπειρωτική χώρα, αλλά χρειάζεται προσοχή στο Ιόνιο, σημειώονντας ότι υπάρχουν ενεργές καταιγίδες δυτικά.

Όπως αναφέρει το corfupress.com, σύμφωνα με όσα είπε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου το απόγευμα στην εκπομπή Update, οι δορυφορικές παρατηρήσεις δείχνουν ένα πολύ ανησυχητικό μέτωπο το οποίο κατευθύνεται στο βόρειο Ιόνιο και το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην επιφάνεια της θάλασσας και ξεπερνούν τους 29 με 30 βαθμούς…

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η αυτοτελής Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλώντας τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Η Κέρκυρα έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ προβλήματα με την κακοκαιρία υπάρχουν και στο νησί των Οθωνών το οποίο έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή