Σαρώνει την Κεντρική Ελλάδα η κακοκαιρία: Προβλήματα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο - Αύριο στην Αττική

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση και η νεροποντή 

Σαρώνει την Κεντρική Ελλάδα η κακοκαιρία: Προβλήματα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο - Αύριο στην Αττική
Eurokinissi αρχείο
3'

Την Κεντρική Ελλάδα μαστίζει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία, ενώ συνεχίζει προς Χαλκιδική κι αύριο στην Αττική με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς.

Για ραγδαιότητα των καιρικών φαινομένων έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενώ αποκάλυψε πως μέσα σε ένα 48ωρο είχαμε 60.000 κεραυνούς και αστραπές.

Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος έπεσε στη θάλασσα, όπως επισήμανε στον Alpha.

Για τις επόμενες ώρες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, από τη Ζάκυνθο και βορειότερα, στην Ήπειρο αναμένονται έντονα φαινόμενα, προσοχή συνέστησε στη Φθιώτιδα και στις Σποράδες αλλά και σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Τρίκαλα.

Πλήττονται Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα

Πολύ σφοδρή καταιγίδα σαρώνει τον Βόλο, τα προάστια και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας την Μαγνησίας απόψε το βράδυ.

Η καταιγίδα που ξεκίνησε στις 9.25, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την πολύ έντονη βροχή, τις θυελλώδεις ριπές ανέμου και τις συνεχείς πτώσεις κεραυνών, που μετατρέπουν τον ουρανό από νύχτα σε μέρα. Οι κεραυνοί και μέσα στην πόλη του Βόλου, δημιουργούν απόκοσμη ατμόσφαιρα από τις συνεχείς λάμψεις και κρότους.

Οι δρόμοι του Βόλου από την σφοδρή βροχόπτωση έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ έχουν σπάσει τέντες σε πολυκατοικίες και η ορατότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη σε όλη την περιοχή. Ταυτόχρονα ακούγονται σειρήνες οχημάτων της Πυροσβεστικής που σπεύδουν για περιπτώσεις όπου έχουν λάβει κλήσεις για βοήθεια.

Από νωρίς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη καταιγίδα, που τελικά πλήττει την περιοχή.

Ζημιές σε καλλιέργειες και περιουσίες προκλήθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (20/8) στην Λάρισα, καθώς το φαινόμενο της έντονης βροχόπτωσης ακολούθησε το χαλάζι.

Σε πολλά σημεία δεν υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες, σε περιοχές του κέντρου παρατηρείται πρόβλημα στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ με διακοπές ρεύματος, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν γίνει… ποτάμια.

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, λόγω των έντονων καρικών φαινομένων. Ο δήμος συστήνει με ανακοίνωσή του στους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και να αποφεύγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους κάτω από δένδρα, μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου Λαρισαίων, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας-επιφυλακής και θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα. Παράλληλα, συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Ζημιές και σε καλλιέργειες

Η χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου και τον δήμο Κιλελέρ, καθώς και την Βρυσιά Φαρσάλων, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες της περιοχής.

Οι ισχυροί άνεμοι και η σφοδρή βροχόπτωση στο κέντρο της Λάρισας, είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση κλαδιών και δέντρων σε αρκετά σημεία της πόλης, με την πυροσβεστική να επιχειρεί για την απομάκρυνση τους.

Στα Τρίκαλα, σύμφωνα με το trikalaola.gr, η Πυροσβεστική εκτός από την προσπάθεια άντλησης υδάτων έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη πρόβλημα. Είναι τα σπασμένα και πεσμένα δέντρα από την βροχή, αλλά και τον δυνατό άνεμο που ακολούθησε.

Επίσης πλημμύρισαν και δρόμοι.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή