Νέα κακοκαιρία προ των πυλών: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες
INTIME NEWS/Φωτογραφία Αρχείου
2'

Φθινόπωρο μυρίζει τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται να αλλάξει ο καιρός στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα

Αναλυτικά, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει:

«Η πρόγνωση από 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα.

Δημιουργείται μία κυκλοφορία "τύπου Π" που θα επηρεάζει κατά περιόδους τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κλασσικός φθινοπωρινός καιρός, με την καιρική κατάσταση όμως να μην "αγγίζει" την υπόλοιπη χώρα».

Ο καιρός το Σάββατο

Στα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή