Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη – Πού θα «χτυπήσουν»

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες από τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη – Πού θα «χτυπήσουν»
Unsplash
5'

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας που ξεκίνησε σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, χρειάζεται ετοιμότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας όπου αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επικρατήσει έντονη αστάθεια στη χώρα μας όπου κατά περιόδους και κατά τόπους θα εκδηλώνονται έντονες βροχές, καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς, χαλάζι ή και απότομες ενισχύσεις των ανέμων.

Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από την κεντρική Μακεδονία, το βορειοδυτικό Αιγαίο αλλά και προς το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο για να επεκταθούν προς το βράδυ και προς τη Θεσσαλία. Την Τετάρτη (17/9) τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν στο σύνολο της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. Η έντονη αυτή αστάθεια θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη

«Έντονη αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα που σημαίνει ότι κατά περιόδους και κατά τόπους θα εκδηλώνονται έντονες βροχές, καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς, χαλάζι ή και απότομες ενισχύσεις των ανέμων.

Συγκεκριμένα για αύριο Τρίτη

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από την κεντρική Μακεδονία, το βορειοδυτικό Αιγαίο αλλά και προς το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο για να επεκταθούν προς το βράδυ και προς τη Θεσσαλία.

Την Τετάρτη

Τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν στο σύνολο της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.

Η έντονη αυτή αστάθεια θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή όπου περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορούμε να δώσουμε με τα νεότερα στοιχεία.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!

Ακολουθούν χάρτες για τον όγκο βροχής από τα προγνωστικά μας συστήματα.

Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!»

Ο καιρός την Τρίτη

Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα πιθανώς στα δυτικά το βράδυ να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο από βόρειες με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και τα νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός στην Αττική, με νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις που από τις πρώτες πρωινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 25 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή όμβρους κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα ηπειρωτικά ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κατά τόπους τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά γενικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη αρχικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Άνεμοι: Στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στη Μαγνησία και τις Σποράδες και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή