Νίκος Πρεζεράκος: Τι προβλέπει ο δάσκαλος της ελληνικής μετεωρολογίας για τον υπόλοιπο Οκτώβρη

Ο Νίκος Πρεζεράκος σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του ανέλυσε τον καιρό του επόμενου δεκαπενθημέρου

Νίκος Πρεζεράκος: Τι προβλέπει ο δάσκαλος της ελληνικής μετεωρολογίας για τον υπόλοιπο Οκτώβρη
EUROKINISSI.
1'

Ο καιρός συνεχίζει να θυμίζει... καλοκαιράκι με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας και σύμφωνα με τον θρύλο της ελληνικής μετεωρολογίας, Νίκο Πρεζεράκο, θα συνεχιστεί.

Ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ και δάσκαλος των περισσότερων μετεωρολόγων στην Ελλάδα ανέφερε πως η καλοκαιρία θα συνεχιστεί ωστόσο από τις 16 μέχρι 20 Οκτωβρίου θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα Ανατολικά ,αλλά χωρίς βροχή.

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Πρεζεράκου:

Τι φέρνει ο «Ωμέγα εμποδιστής»

Παράλληλα, χωρίς μεγάλες μεταβολές στον καιρό συνεχίζει ο Οκτώβριος, με παροδικές βροχές να σημειώνονται σήμερα σε ορισμένα σημεία της χώρας και τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στο OPEN αναφέρθηκε εκ νέου στον «Ωμέγα εμποδιστή» και εξήγησε και με ποιον τρόπο σχηματίζεται στον χάρτη. Θα παραμείνει όπως είπε το σύστημα υψηλών πιέσεων. Επίσης θα έχουμε ενίσχυση των βοριάδων τις επόμενες μέρες και θα μεταφερθούν ψυχρές εναέριες μάζες.

Η Ιταλά θα έχει μια σημαντική κακοκαιρία τις επόμενες μέρες, αλλά δεν είναι βέβαιο κατά πόσο θα επηρεάσει τη χώρα μας, κι αν αυτό συμβεί θα γίνει εν μέρει αισθητή στο Ιόνιο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή