Καιρός: Επιμένουν οι βροχές και οι καταιγίδες

Βροχερό και σήμερα το σκηνικό του καιρού με θυελλώδεις ανέμουςΣτους 26 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος από την Τρίτη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Newsbomb, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός
2'

Βροχερό αναμένεται και σήμερα, Κυριακή, το σκηνικό του καιρού με τις βροχές και τις καταιγίδες να επιμένουν , φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη με εξασθένηση των ανέμων και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας στους 25 και 26 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αύριο, Δευτέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες.

Την Τρίτη ο καιρός γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: «Ο τάφος είναι της Ολυμπιάδας και χορηγοί οι αδελφές του Μ. Αλεξάνδρου»