Βροχές σε ολόκληρη τη χώρα -Έντονα τα φαινόμενα στα δυτικά

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Τρίτη (2/12) καθώς θα εκδηλωθούν βροχές σε ολόκληρη τη χώρα. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονότερα στα δυτικά της χώρας.
3'

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τα οποία βαθμιαία θα πλήξουν τη δυτική Στερεά, το νότιο Ιονιο και πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενώ θα βρέξει τοπικά κατά περιόδους. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις ενώ αναμένεται να βρέξει τοπικά. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά τις πρωινές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, το νότιο Ιονιο και πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Παροδικές νεφώσεις και από το απόγευμα ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 25 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τετάρτη (03/12/2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Την Πέμπτη (04/12/2014) τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα και θα ασθενήσουν βαθμιαία.

Σχετικές ειδήσεις