Καιρός: Πού θα ρίξει βροχή και… χαλάζι το απόγευμα της Τρίτης (9/6)

Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες προβλέπει για σήμερα το απόγευμα στα ηπειρωτικά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στη δε Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα μπορεί να ρίξει ακόμα και χαλάζι.
3'

Στην Αττική, η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια του νομού τις απογευματινές ώρες.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα.

Το χαλάζι μπορεί να κάνει την… εμφάνισή του στην Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα όπου οι απογευματινές καταιγίδες θα είναι ισχυρές.

Από τις τοπικές βροχές και τις καταιγίδες θα… ξεφύγουν ούτε η Μακεδονία, η Θράκη, η Στερεά, η Θεσσαλία, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πρόβλεψη για αύριο Τετάρτη

Οι σποραδικές βροχές θα επαναληφθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης, κυρίως στα ηπειρωτικά. Στη δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο πιθανόν να είναι καταιγίδες τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται απογευματινές χαλαζοπτώσεις.

Στην Αττική, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. ΟΙ άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συννεφιές θα φέρουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τις απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες οι οποίες στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι καταιγίδες τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες οι οποίες στην Πελοπόννησο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια δυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: απογευματινές δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις