Ο Αστέρας πουλήθηκε στο ¼ της αξίας του

Σε έναν διαγωνισμό... πρόκληση απ' ότι φαίνεται πουλήθηκε ο Αστέρας σε πολύ μικρότερη τιμή από την πραγματική του αξία.

Ο Αστέρας πουλήθηκε στο ¼ της αξίας του
5'

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Παρών» στις 8 Δεκεμβρίου, παραπλήσια ακίνητα στο «Μεγάλο Καβούρι» σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Αστέρα, τα οποία είχε στην κατοχή της η εκκλησία πουλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το 2009 η εκκλησία της Ελλάδος, πούλησε τρία οικόπεδα που βρίσκονταν επί των οδών Φρίξου και Βάκχου στο Μεγάλο Καβούρι, χωρίς να περιέχουν κτίσματα, εκτός ενός παραπήγματος που βρίσκεται σε ένα εξ αυτών. Τα συμβόλαια έγιναν από τη συμβολαιογράφο μέσα σε μια μέρα, μέσα στο γραφείο της.

ast2

Ειδικότερα:

• Με το συμβόλαιο 12091/15-6-2009 αγοράζουν οικόπεδο 1.322 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 3.331.308 ευρώ, στην τιμή των 4.500.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή το πουλάνε στην εταιρεία SAVIERO INTERPRICES, με το συμβόλαιο 12094, στην τιμή των 5.206.000 ευρώ.

• Με το συμβόλαιο 12092 αγοράζουν οικόπεδο 1.247 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 3.271.141 ευρώ, στην τιμή των 4.500.000 ευρώ και στη συνέχεια το πουλάνε στη SAVIERO, με το συμβόλαιο 12095, για 5.206.000 ευρώ.

• Με το συμβόλαιο 12093 αγοράζουν οικόπεδο 1.230 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 3.604.287 ευρώ, στην τιμή των 5.000.000 ευρώ και αμέσως μετά το πουλάνε πάλι στη SAVIERO, με το συμβόλαιο 12096, για 5.774.000 ευρώ.

ast3

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι σύμφωνα με τις παραπάνω τιμές, όπου η μέση αντικειμενική αξία βρίσκεται περίπου στα 2.620.000 ευρώ και με τα οικόπεδα να είναι εντελώς αναξιοποίητα και μακριά από τη θάλασσα, τα 303 στρέμματα του Αστέρα με το ξενοδοχείο, τα μπανγκαλόους, το λιμάνι, όλους τους υπόλοιπους χώρους, θα έρεπε να έχουν κοστολογηθεί και να πουληθούν, σε τιμή άνω του 1,5 δις ευρώ.

Άρα με το όριο των 380 εκατ. ευρώ που έχει θέσει η Εθνική τράπεζα, η τελική τιμή πώλησης των 400 εκατ. ευρώ, προσδιορίζει την τιμή ανά στρέμμα σε 1.255.000 ευρώ, με λίγα λόγια πολύ πιο χαμηλά από την τιμή που πουλήθηκαν τα οικόπεδα της εκκλησίας, που εν συνεχεία μεταπωλήθηκαν σε ξένη εταιρεία στην τιμή των 4.000.000 ευρώ το στρέμμα.

Το ξεπούλημα στα δημοσιεύματα του ξένου τύπου

Τέσσερεις ημέρες μετά τις εκλογές στον ξένο τύπο έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για πώληση δημόσιας περιουσίας.

bl

Πιο συγκεκριμένα τα άρθρα του Bloomberg και της Huffington Post δημοσιεύτηκαν στις 21 Ιουνίου, δηλαδή τέσσερεις μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Το Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Ελλάδα πουλάει περιουσιακά στοιχεία όπως κτίρια, θέρετρα, δρόμους κ.α. για να αποπληρώσει το χρέος της.

«Η Ελλάδα πουλάει περιουσιακά στοιχεία, όπως Θέρετρα, Αεροπλάνα, εθνικές οδούς, κτίρια για να πληρώσει το χρέος.

Όταν οι κυβερνήσεις ανακοινώνουν την πώληση των περιουσιακών τους στοιχείων, αυτό σημαίνει συνήθως βιομηχανίες και επιχειρήσεις που ανήκουν και λειτουργούν από το κράτος. Η Ελλάδα έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει το μερίδιό της στην κυριότητα του Astir Palace, που περιγράφεται από το πρακτορείο ειδήσεων ως το «θέρετρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας." Το θέρετρο περιλαμβάνει σχεδόν 3 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια ιδιοκτήτης παραλίας όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν "την πόλη και τη θάλασσα," σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Ο Αριστοτέλης Καρυτινός, γενικός διευθυντής της ακίνητης περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα, λέει ότι το Astir Palace είναι ένα "περιουσιακό τρόπαιο".

Οι πωλήσεις αυτές έχουν γίνει ένα συνηθισμένο γεγονός για την υπερχρεωμένη Μεσογειακή χώρα.

Η ελληνική κυβέρνηση, στη μέση μιας μεγάλη δημοσιονομικής κρίσης, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τον λογαριασμό. Περίπου 228 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια διάσωσης έχουν παρασχεθεί στη χώρα και μέχρι το έτος 2020 η Ελλάδα πρέπει να βρει € 50 δισεκατομμύρια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το Bloomberg, έχει βρει μόνο 1,8 δισ. ευρώ.

Κατά το περασμένο έτος, το 10ετές ομόλογο στην Ελλάδα κυμαινόταν μεταξύ 14,5 %και 30 % (τώρα κυμαίνεται κοντά στο 30), καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να δανειστεί περισσότερα χρήματα.

huff4234344444

Φαίνεται ότι το μόνο πράγμα που έχει μείνει να κάνει – εκτός του να αθετήσει τις υποχρεώσεις της ή να λάβει κάποιο μαζικό διεθνές πακέτο διαγραφής χρέους - είναι να πουλήσει "τα ασημικά της οικογένειας", όπως έγραψε η Daily Forex

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, του επίσημου φορέα που θα βοηθήσει την ιδιωτικοποίηση της ελληνικής περιουσίας , οι πωλήσεις real estate ξεπερνούν τα θέρετρα πολυτελείας στα νησιά.

Το Ταμείο ψάχνει για επενδυτές που να είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ένα μέρος της κρατικής περιουσίας, όπως τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Επίσης, ψάχνει για πιθανούς συνεργάτες για 28 κρατικά ακίνητα, συμπεριλαμβανομένης της έδρας των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, αναφέρει το Ταμείο, θα πρέπει να "δομημένα ως μίσθωση ιδιωτικού τομέα, που να περιλαμβάνει την πλήρη ιδιωτικοποίηση του χαρτοφυλακίου."

Το Χαρτοφυλάκιο του Ταμείου περιλαμβάνει επίσης τους μισοτελειωμένους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους, την Εγνατία Οδό, διάφορα εθνικά λιμάνια και τέσσερα Airbus 300-340.

Ωστόσο, παρά τις καλύτερες προσπάθειες της Ελλάδας, ορισμένοι αναλυτές δεν πιστεύουν ότι η περιουσία αυτή - ακόμη και εκείνη, όπως το πολυτελές ξενοδοχείο Astir Palace - θα πουληθεί. Από την άλλη πλευρά ο μεσίτης Mike Braunholtz , ιδιοκτήτης της εταιρείας Prestige Property Group, δήλωσε στο Bloomberg, ότι «ολόκληρος ο κόσμος έχει τα μάτια του στην Ελλάδα και θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον για να επενδύσει κάποιος, έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια αν θα αγοράσει σε ευρώ, δολάρια ή δραχμή ».

Διαβάστε επίσης:

Ανέδειξε τον πλειοδοτη για τον Αστέρα το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι-Τα ΜΜΕ τους μιλούν για «απόβαση» στην Αττική

Και τυπικά το ΤΑΙΠΕΔ δίνει σε Τούρκους και Άραβες τον «Αστέρα»!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή