Live

LIVE BLOG: Έφτασε στη Φλόριντα ο «τυφώνας του αιώνα» Μίλτον - Δραματικές οι επόμενες ώρες

Πάνω από τη Φλόριντα είναι ο καταστροφικός τυφώνας Μίλτον - Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό, μέσω του Newsbomb.gr

LIVE BLOG: Έφτασε στη Φλόριντα ο «τυφώνας του αιώνα» Μίλτον - Δραματικές οι επόμενες ώρες
1'

Ο τυφώνας Μίλτον έφτασε στις ακτές του Κόλπου της Φλόριντα.

Ο τυφώνας θα προκαλέσει μια απειλητική άνοδο της στάθμης της θάλασσας, συνοδευόμενος από θυελλώδεις ανέμους που ξεπερνούν τα 200 χλμ./ώρα και σφοδρές βροχοπτώσεις, σε μια περιοχή που επλήγη από τον κυκλώνα Ελίν πριν από δύο εβδομάδες.

Εκατομμύρια άνθρωποι κατά μήκος της ακτογραμμής άνω των 483 χιλιομέτρων έχουν λάβει εντολές να απομακρυνθούν και οι αρχές εξέδωσαν ολοένα και πιο επείγουσες προειδοποιήσεις, καθώς ξεκίνησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Νέα προειδοποίηση από Μπάιντεν: «Βρείτε επειγόντως ασφαλή καταφύγια»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε για ακόμη μια φορά τους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές που απειλούνται από τον τυφώνα Μίλτον να αναζητήσουν επειγόντως ασφαλή καταφύγια.

Λίγες ώρες προτού ο Μίλτον αρχίσει να σαρώνει τη Φλόριντα, ο πρόεδρος Μπάιντεν υπογράμμισε ότι ο τυφώνας έχει τέτοια ισχύ που μπορεί να προκαλέσει απίστευτες καταστροφές.

Ανέφερε επίσης πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις, ενώ στη Φλόριντα μεταβαίνει η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) Ντιάν Κρίσγουελ.

Tο ραντάρ με την πορεία του κυκλώνα Μίλτον ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή