Κορονοϊός: Πόσες ακόμη «μαύρες μέρες»; Ρεκόρ θανάτων στην Βρετανία - 936 νεκροί σε ένα 24ωρο

Το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτουν οι χώρες της Ευρώπης, αλλά και η Αμερική, όπου καταγράφονται σε καθημερινή βάση εκατοντάδες θάνατοι από τον φονικό κορονοϊό COVID-19 που τρομοκρατεί από το Δεκέμβριο ολόκληρο τον πλανήτη.
Associated Press
2'

Σύμφωνα με τη σημερινή (08/04) ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η Βρετανία θρηνεί το τελευταίο 24ωρο άλλους 936 νεκρούς από κορονοϊό. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα, ανέρχεται πια σε 7,095.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό νεκρών μέχρι στιγμής στη χώρα.

Στην Αγγλία συγκεκριμένα πέθαναν 828 άτομα στα νοσοκομεία, ηλικίας από 22 έως 103 ετών, στην Σκωτία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 77 θάνατοι, στην Ουαλία 33 ακόμη και τέλος η Ιρλανδία θρηνεί ακόμη 5 νεκρούς.

Χθες, υπενθυμίζεται ότι καταγράφηκαν 854 θάνατοι.

Δείτε εικόνες από τη Μεγάλη Βρετανία στη gallery:

Χαμόγελα για τον Μπόρις Τζόνσον

Σταθερά βελτιωμένη εμφανίζεται η υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον ο οποίος βρίσκεται στην εντατική μετά από επιδείνωση που παρουσίασε.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε, το μεσημέρι της Τετάρτης, ότι «ο πρωθυπουργός είναι κλινικά σταθερός και ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Σεντ Τόμας στο Λονδίνο».

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Βρετανίας τόνισε νωρίτερα πως ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία, ούτε κάνει χρήση αναπνευστήρα. «Ο πρωθυπουργός είναι σε σταθερή κατάσταση και παραμένει σε καλή διάθεση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Την ίδια ώρα, κορυφαίοι γιατροί δηλώνουν σύμφωνα με τη Daily Mail πως για να εισαχθεί κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σημαίνει ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου «Reading University, Σίμον Κλαρκ δηλώνει ότι, ένα κρεβάτι στην Εντατική δίνεται μόνο σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

«Είναι σταθερός, έχει καλή διάθεση», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ. «Μολονότι του παρασχέθηκε οξυγόνο, δεν έχει τοποθετηθεί συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης», πρόσθεσε.