Πακιστάν: Διάψευση έκθεσης του ΝΑΤΟ για υποστήριξη στους Ταλιμπάν

Μπορεί το ΝΑΤΟ σε πρόσφατη έκθεσή του να υποστηρίζει πως οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν υποστηρίζουν τους αντάρτες Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, ωστόσο το ΥΠΕΞ της χώρας το διαψεύδει κατηγορηματικά.
1'

Η υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις της τόνισε: «Δεν έχουμε κανένα ανομολόγητο σκοπό στο Αφγανιστάν. Ο δρόμος της σταθερότητας στην περιοχή αυτή περνά από την Καμπούλ. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε απειλή στην ανεξαρτησία και την κυριαρχία του Αφγανιστάν συνιστά απειλή στην ύπαρξη του Πακιστάν.

Αναμφίβολα για το Πακιστάν, η Καμπούλ είναι η σημαντικότερη πρωτεύουσα του κόσμου. Το Πακιστάν και το Αφγανιστάν πρέπει να κοιτάζουν μπροστά για μια σχέση που θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη», είπε η Χίνα Ραμπανί Χαρ.

Από την πλευρά του, ο αφγανός ΥΠΕΞ, Ζαλμάι Ρασούλ τόνισε για το θέμα: «Το Πακιστάν παίζει βασικό ρόλο στην αφγανική ειρηνευτική διαδικασία. Ελπίζω ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και ότι αυτή η επίσκεψη (της πακιστανής υπουργού) θα σηματοδοτήσει την έναρξη καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή χωρίς σοβαρή περιφερειακή συνεργασία».