Νεκρός στο Ιράν ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια

Την είδηση του θανάτου του Ισμαήλ Χανίγια επιβεβαίωσε η Χαμάς.

Νεκρός στο Ιράν ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια
AP Photo
1'

Οι πρώτες αναφορές που προέρχονται από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν αναφέρουν ότι ο ηγέτης του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε από πυρά στην Τεχεράνη, μαζί με ένα μέλος της ασφάλειας του.

Ο Χανίγια είχε παραβρεθεί στην ορκωμοσία του νέου προέδρου του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν που είχε πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Αρχικά η Χαμάς ανέφερε ότι υπήρξε αεροπορική επιδρομή στην τοποθεσία που βρίσκονταν ο Ισμαήλ Χανίγια.

Στη συνέχεια, η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο ο επικεφαλής του πολιτικού της γραφείου Ισμαήλ Χανίγια, σκοτώθηκε στην Τεχεράνη νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

«Η Χαμάς ανακοινώνει με θλίψη στον παλαιστινιακό λαό και στο αραβικό έθνος ότι ο ηγέτης Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη, όπου παρευρισκόταν στην τελετή του νέου Ιρανού προέδρου».

Την ίδια πληροφορία δημοσιοποίησαν λίγο αργότερα και οι Φρουροί της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας—, σύμφωνα με ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

Οι ιρανικές αρχές διενεργούν έρευνα για τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή