Δριμύ ψύχος σκορπά το θάνατο στη Ρωσία

Το ψύχος που πλήττει σχεδόν το σύνολο της Ευρώπης, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 110 ανθρώπους από την αρχή του έτους στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των νεκρών το Φεβρουάριο ανήλθε σε 46.
1'


«Μέχρι σήμερα 110 ενήλικες έχουν χάσει τη ζωή τους» από το ψύχος από την 1η Ιανουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κονσταντίν Πρόσιν, διευκρινίζοντας ότι στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται οι ανήλικοι, για τους οποίους δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία. Το υπουργείο Υγείας δεν διευκρίνισε ωστόσο αν ο αριθμός των νεκρών φέτος είναι αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ειδικά η θερμοκρασία είχε αγγίξει νωρίς σήμερα το πρωί στη Μόσχα στους -24 βαθμούς Κελσίου, ενώ κυμαινόταν στους -34 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Σιβηρία.

Στην περιοχή του Κρασνοντάρ, στη νότια Ρωσία, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω του κρύου, ενώ περίπου 28.000 άνθρωποι δεν είχαν σήμερα θέρμανση.

Στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, στη νότια Ρωσία, οι άνεμοι προκάλεσαν τον τραυματισμό περίπου 40 ανθρώπων, σύμφωνα με πληροφόρηση από εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

«Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα στις περιοχές της κεντρικής Ρωσίας και το κρύο θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», προέβλεψε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.