Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τo πρώτο αποτέλεσμα - Τι ψήφισε το χωριό με τους μόλις 12 κατοίκους

Το πρώτο αποτέλεσμα στις αμερικανικές εκλογές είναι γεγονός! Ντόναλντ Τραμπ ή Τζο Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τo πρώτο αποτέλεσμα - Τι ψήφισε το χωριό με τους μόλις 12 κατοίκους
3'

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ένα ψαροχώρι στη Νέα Αγγλία και συγκεκριμένα κοντά στο Νέο Χαμσάιρ, το Ντίξβιλ Νοτς, έδειξε την προτίμησή του στον Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδεται, το συγκεκριμένο χωριουδάκι είναι ουσιαστικά η πρώτη περιοχή που ανακοινώνει το αποτέλεσμα της διαδικασίας αφού σε αυτήν συμμετείχαν μόλις πέντε ψηφοφόροι από τους οποίους όλοι υποστήριξαν τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Το χωριό που βρίσκεται στα βόρεια σύνορα κοντά στον Καναδά, έχει συνολικά 12 κατοίκους ωστόσο μόνον οι πέντε ψηφίζουν.

Σύμφωνα με την παράδοση, όλοι οι ψηφοφόροι συγκεντρώνονται στο πολυώροφο "Ballot Room" στο θέρετρο The Balsams στο Dixville Notch για να ψηφίσουν μυστικά μόλις ανοίξουν οι ψηφοφορίες τα μεσάνυχτα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία οι ψήφοι μετριούνται και τα αποτελέσματα ανακοινώνονται - ώρες πριν οπουδήποτε αλλού, καθιστώντας ένα αγαπημένο σημείο για τους δημοσιογράφους και τους παρατηρητές που είναι πρόθυμοι για οποιεσδήποτε συμβουλές για το τι θα γίνει την Ημέρα των Εκλογών.

Ωστόσο πέρα από το «παραπολιτικό» του πράγματος, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν μπορεί επ ουδενί να χαρακτηρίσει την διαδικασία αφού και στις τελευταίες εκλογές του 2016 πρώτη με ψήφους 3-2 είχε βγει η Χίλαρι Κλίντον…

Μία ανάσα από την κάλπη

Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι πρωτόγνωρη μιας και τα προγνωστικά κάνουν λόγο για θρίλερ μεταξύ των δύο που θα κρίνει τις εκλογές μέχρι τις τελευταίες ψήφους, ωστόσο η ανησυχία δεν αφορά τις εκλογές.

Για πρώτη φορά όλα είναι στον αέρα. Η δημόσια υγεία, λόγω της πανδημίας, η εσωτερική ασφάλεια, λόγω των κοινωνικών αναταραχών και φυσικά η ανησυχία του πλανήτη για την πορεία των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Σενάριο χάους για συγκρούσεις ενόπλων λίγο πριν την κάλπη

Η κατάσταση στις ΗΠΑ είναι πρωτόγνωρη μιας και τα προγνωστικά κάνουν λόγο για θρίλερ μεταξύ των δύο που θα κρίνει τις εκλογές μέχρι τις τελευταίες ψήφους, ωστόσο η ανησυχία δεν αφορά τις εκλογές.

Άλλωστε οι ΗΠΑ έχουν ίσως το πιο σταθερό πολιτικό σύστημα παγκοσμίως εδώ και δύο αιώνες, δίχως αλλαγές, δίχως πρόωρες προσφυγές στην κάλπη, δίχως πραξικοπήματα και πολιτικές αναταραχές σαν και αυτές που εντοπίστηκαν ανά εποχές στην Ευρώπη.

Ο προβληματισμός από αναλυτές αφορά το πριν την κάλπη, αφού οι εκλογές συμπέφτουν με τις κοινωνικές αναταραχές με φόντο τον ρατσισμό και τις ένοπλες συγκρούσεις ακροδεξιών με ακροαριστερούς στο Ουισκόνσιν και άλλες περιοχές.

Την ίδια ώρα, όπως εκτιμάται, η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ από ένα δυστοπικό θρίλερ στο οποίο οι παραπάνω ομάδες θα προκαλέσουν χάος άνευ προηγουμένου σε ορισμένες περιοχές που μπορεί να φέρει μέχρι και αμφισβήτηση του όπου αποτελέσματος.

Η εκστρατεία του Τραμπ συνεχίζει να διεξάγει μάχη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λίγο πριν τον τερματισμό συνεχίζει τις προεκλογικές ομιλίες επισκεπτόμενος ολοένα και περισσότερες περιοχές παρά τις όποιες δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Από την άλλη οι Δημοκρατικοί, επικαλούμενοι τις προκλήσεις που θέτει η πανδημία βλέπουν τον Τζο Μπάιντεν να απευθύνεται στους πολίτες περισσότερο με διαδικτυακά μηνύματα και λιγότερες συγκεντρώσεις οι οποίες ωστόσο πύκνωσαν όσο η κάλπη πλησίασε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ολικό lockdown για 14 μέρες σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Μετακίνηση μόνο με sms

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή