Κορονοϊός: Πότε κυκλοφορούν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna - Εντός Δεκεμβρίου οι εγκρίσεις

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αλλά και ο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA), αναμένεται να δώσουν περίπου τις ίδιες ημερομηνίες «πράσινο φως» για τα εμβόλια

Κορονοϊός: Πότε κυκλοφορούν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna - Εντός Δεκεμβρίου οι εγκρίσεις
1'

Το τελικό «πράσινο φως» αναμένεται να πάρουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer/BioNTech και Moderna, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA), μετά από την ολοκλήρωση των μαραθώνιων κλινικών δοκιμών.

Η Pfizer/BioNTech έχει υποβάλλει αίτηση στον FDA για λήψη επείγουσας έγκρισης κυκλοφορίας από τις 20 Νοεμβρίου και πλέον ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, αναμένεται να δώσει την έγκρισή του στις 10 Δεκεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσει η κυκλοφορία του εμβολίου.

Για τα εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει ανακοινωθεί αποτελεσματικότητα 95% κατά του κορονοϊού, ενώ ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα του εμβολίου της Moderna το οποίο είναι αποτελεσματικό κατά 94,1%.

Η αμερικανική εταιρεία υπέβαλε τη Δευτέρα (3/11) τη σχετική αίτηση στον FDA, ο οποίος θα συνεδριάσει για την εξετάσει στις 17 Δεκεμβρίου κι αναμένεται να εκδώσει άμεσα την τελική απόφαση.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εξετάσει εντός του Δεκεμβρίου την έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Biontech και Pfizer, καθώς και του εμβολίου που έχει αναπτύξει η εταιρεία Moderna κατά της Covid-19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Χριστούγεννα όπως... Πάσχα - Δεν ανοίγει τίποτα στις 7 Δεκέμβρη - Πότε θα αρθούν τα μέτρα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή