«Πυρά» Νετανιάχου κατά του Ιράν

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε από την Κύπρο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης για τις προόδους που έχει σημειώσει στον πυρηνικό τομέα, ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν δεν έχουν αποδώσει καρπούς .

«Πυρά» Νετανιάχου κατά του Ιράν
1'


«Ελπίζω οι κυρώσεις να έχουν αποτέλεσμα, όμως μέχρι τώρα δεν έχουν αποδώσει, είμαστε αντιμέτωποι με ένα καθεστώς που παραβιάζει όλους τους κανόνες, δεν σέβεται καθόλου τους διεθνείς κανόνες», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Τύπο.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιήσε αφού χαρακτήρισε το Ιράν «την πιο ανεύθυνη δύναμη στον κόσμο», ενώ εκτίμησε ότι «οι ΗΠΑ και όλες οι υπεύθυνες χώρες πρέπει να ανησυχούν από τη συνέχιση του προγράμματος πυρηνικού εξοπλισμού του Ιράν».

«Η κατοχή πυρηνικών όπλων από ένα τέτοιο καθεστώς είναι ένα θέμα που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις ΗΠΑ και το Ισραήλ», σημείωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Haaretz ο Ντένις Ρος, πρώην σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την Μέση Ανατολή, υποστήριξε ότι οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν έχουν αποτελέσματα.

Να σημειωθεί πως το Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι κατάφερε να παράξει πυρηνικό καύσιμο εμπλουτισμένο κατά 20% για τον ερευνητικό του αντιδραστήρα, την ώρα που πολλοί ηγέτες και πυρηνικοί επιστήμονες στη Δύση πίστευαν ότι δεν έχει την τεχνολογική ικανότητα για κάτι τέτοιο.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ είχε δηλώσει άλλωστε στο Radio Israel: «Οι Ιρανοί συνεχίζουν να σημειώνουν προόδους, αλλά αυτό που παρουσιάσθηκε (χθες) αποτελεί πράξη εντυπωσιασμού Θέλουν να δώσουν την εντύπωση ότι έχουν προοδεύσει περισσότερο από ό,τι στην πραγματικότητα για να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ξεπέρασαν το σημείο της μη επιστροφής, πράγμα που δεν ισχύει».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή