Δημοσιοποιήθηκαν τα εισοδήματα των μελών της κυβέρνησης Μόντι

Τα συνολικά έσοδα των μελών της κυβέρνησης Μόντι δημοσιοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο, όπως είχε αναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Δημοσιοποιήθηκαν τα εισοδήματα των μελών της κυβέρνησης Μόντι
1'

Οι απολαβές, βάσει των φορολογικών δηλώσεων του 2012, αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική πύλη της ιταλικής κυβέρνησης. Όμως, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, ο ιστότοπος αντιμετώπισε προβλήματα λειτουργίας.

Η πλουσιότερη εντός κυβερνητικής ομάδας είναι η δικηγόρος και νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Πάολα Σεβερίνο, η οποία το 2010 υπέβαλε φορολογική δήλωση με απολαβές επτά εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά κατέβαλε σε φόρους και ένσημα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει δυο διαμερίσματα ιδιοκτησίας στην Ρώμη, ογδόντα και εκατόν ογδόντα τετραγωνικών μέτρων.

Ως υπουργός, ο ετήσιος μισθός της Πάολα Σεβερίνο φτάνει τις 195.255 ευρώ μικτά.

Δεύτερος στον κατάλογο των πιο εύπορων υπουργών, είναι ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και γνωστός μάνατζερ, Κοράντο Πάσερα. Πριν από την υπουργοποίησή του κέρδισε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και πλήρωσε το 2010 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους.

Διαθέτει ένα σπίτι εκατόν ογδόντα τετραγωνικών μέτρων στο Παρίσι, έκταση 3.220 τετραγωνικών μέτρων κοντά στην πόλη Πίζα και μετοχές των εταιριών Larihotels και Venezia srl.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τέρτσι, το 2010, έλαβε ως μισθό διπλωμάτη 123.643 ευρώ και επίδομα εξωτερικού ύψους 203.653 ευρώ. Διαθέτει ένα αυτοκίνητο Golf, ένα Ford Focus και μια μοτοσικλέτα Harley Davidson.

Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι να παροτρύνει τους Ιταλούς να δηλώνουν το σύνολο των εισοδημάτων τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:14ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λαύριο

11:14ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λαύριο