Κορονοϊός – Αποκάλυψη: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του Covid - 19

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η πρώτη τρισδιάστατη  απεικόνιση  του ιού SARS-CoV-2

Κορονοϊός – Αποκάλυψη: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του Covid - 19
1'

Tον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid – 19, απαθανατίσουν για πρώτη φορά με τον φακό τους ερευνητές της αυστριακής εταιρείας «Νanographics».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η γερμανική Bild δεν πρόκειται για μοντέλο στον υπολογιστή αλλά για την πρώτη πραγματική απεικόνιση του ιού που έχει προκαλέσει την πανδημία στον πλανήτη.

covid2.jpg
Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild

Για την εταιρεία «Nanographics», η δημιουργία και απεικόνιση δομικών μοντέλων του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην επιστημονική έρευνα ρίχνοντας άπλετο φως στον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται η νόσος Covid.

H μελέτη έγινε με τη βοήθεια ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο.

«Έγινε εκχύλιση «άθικτων» σωματιδίων του ιού SARS-CoV-2 σε δείγματα, και στη συνέχεια σάρωση με την μέθοδο της κρυο-ηλεκτρονικής μικροσκοπίας (Cryo-EM) στην οποία το δείγμα καταψύχεται και βομβαρδίζεται από ηλεκτρόνια. Η εκτροπή των ηλεκτρονίων λόγω αλληλεπίδρασης με το δείγμα δίνει μια εικόνα της δομής του του ιού», όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα εξηγώντας την μέθοδο φωτογραφικής αποτύπωσης του κορωνοϊού που εφάρμοσε η αυστριακή εταιρεία.

Bild
Η πρώτη απεικόνιση του ιού SARS-CoV-2

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Αυτοί θα τον «καθαρίσουν» – Αποκάλυψη - «βόμβα» για το ταπεινωτικό τέλος του «σουλτάνου»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή