Προειδοποίηση ειδικού: «Η ανθρωπότητα σύντομα θα αντιμετωπίσει πανδημία σαν την πανώλη»

Φαίνεται πως η ανθρωπότητα θα περάσει ακόμη πιο δύσκολες εποχές.
1'

Η πανδημία του κορονοϊού σαρώνει τον πλανήτη και αρκετοί ειδικοί έχουν εκφράσει φόβους πως στο μέλλον μια πιο θανατηφόρα ασθένεια θα εμφανιστεί.

Ένα εξ αυτών είναι και ο περιβαλλοντολόγος John Vidal, ο οποίος έκανε λόγο για πολλές πιθανότητες να δούμε μια πανδημία σαν την πανώλη, ως τον βαθμό θνησιμότητας, να εμφανίζεται στη Γη.

«Αν αποτύχουμε να εκτιμήσουμε τη σοβαρότητα της τωρινής πανδημίας τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε χειρότερες καταστάσεις. Πανδημίας πιο θανατηφόρες όπως ο Έμπολα, οι οποίες θα μεταπηδήσουν από ζώα στον άνθρωπο. Πανδημίας σαν την πανώλη», σχολίασε ο Vidal στην Daily Mail.

Ο περιβαλλοντολόγος εξήγησε πως αυτό μπορεί να συμβεί επειδή ο άνθρωπος πλέον καταστρέφει τα φυσικά καταφύγια των ζώων, τα οποία πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο σε φάρμες ή ακόμη και σε άλλα, οικόσιτα ζώα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και πολλά στελέχη του έχουν αναφερθεί ξανά στο παρελθόν στις πιθανότητες για το ξέσπασμα μιας πανδημίας από μια μυστηριώδη ασθένεια, την οποία ονομάζουν «ασθένεια Χ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Καλλιάνος: Έρχεται φονικός χιονιάς το επόμενο Σαββατοκύριακο;